• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EBRD, EIB i SB 500 miliona dolara za puteve

Predsednik Vlade Srbije podržao je danas program rehabilitacije i unapređenja bezbednosti puteva u Srbiji tri međunarodne finansijske institucije.

Ivica Dačić je u današnjem razgovoru sa predstavnicima Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske investicione banke (EIB), podržao Program rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti puteva u Srbiji, vredan oko pola milijarde dolara.

Predviđeno je da se, uz finansijsku podršku Svetske banke, EIB i EBRD rehabilituje više od 2.300 kilometara puteva, na 83 putne deonice u Republici Srbiji.

Premijer Dačić je istakao da će ovaj projekat, vredan 500 miliona dolara, unaprediti bezbednost saobraćaja na državnim putevima u Srbiji i uskladiti putnu mrežu sa evropskim standardima, što će uticati i na ravnomerni regionalni razvoj, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Svetska banka, EBRD i EIB investirale u Srbiju ukupno oko 8,6 milijardi evra od 2001. godine.

Sve tri međunarodne finansijske institucije su odobrile zajedno oko 1,1 milijardi evra, za jedan od najznačajnijih projekata u Srbiji - izgradnju Koridora 10 u oktobru 2008. godine.

Tada je EIB odobrila 540 miliona evra, Svetska banka oko 400 miliona evra, EBRD oko 150 miliona evra, vlada Grčke oko 100 miliona evra, a ostatak je predviđen da se izdvoji iz budžeta Srbije.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image