Konzumiranje ribe čuva mozak od starenja i pomaže pamćenje, tvrde stručnjaci.
Na osnovu brojnih istraživanja holandskih istraživača zaključeno je da osobe koje jedu više od 200 grama ribe nedeljno imaju više šansi da sačuvaju funkcije mozga i mogu se pohvaliti boljim pamćenjem.
Riba pomaže moždane funkcije "hraneći" ih zdravim mastima koje pomažu borbu protiv sastojaka iz namirnica koje ugrožavaju zdravlje srca, krvnih sudova i mozga.
Slabiji rad mozga izazivaju namirnice poput margarina, putera i masnih sireva. Stručnjaci tvrde da loše masti doprinose začepljenju arterija i da je slabljenje funkcija mozga verovatno posledica oštećenja krvnih sudova u mozgu.
Stručnjaci često ukazuju i na činjenicu da meso ribe, pored omega-3 masnih kiselina, sadrži i antioksidanse koji štite mozak, od kojih je najdelotvorniji selen.
Kako da izaberete svežu ribu, pogledajte OVDE.
(MONDO)
Riba pomaže moždane funkcije "hraneći" ih zdravim mastima koje pomažu borbu protiv sastojaka iz namirnica koje ugrožavaju zdravlje srca, krvnih sudova i mozga.
Slabiji rad mozga izazivaju namirnice poput margarina, putera i masnih sireva. Stručnjaci tvrde da loše masti doprinose začepljenju arterija i da je slabljenje funkcija mozga verovatno posledica oštećenja krvnih sudova u mozgu.
Stručnjaci često ukazuju i na činjenicu da meso ribe, pored omega-3 masnih kiselina, sadrži i antioksidanse koji štite mozak, od kojih je najdelotvorniji selen.
Kako da izaberete svežu ribu, pogledajte OVDE.
(MONDO)