• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada plaća Fijat posle rebalansa

Predstavnici "Fijata" prihvatili su danas predlog da Srbija, posle rebalansa budžeta, uplati 50 miliona evra u zajedničko preduzeće "Fijat automobili Srbija", a ostatak od 40 miliona evra naredne godine.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je ranije da će uputiti takvu molbu, koja je prihvaćena na sastanku sa delegacijom "Fijata" sa potpredsednikom te italijanske kompanije Alfredom Altavilom na čelu.

Predsednik Fijat Grupe Serđo Markione dolazi u posetu Srbiji naredne nedelje, najavljeno je na sastanku kome su prisustvovali i ministarka lokalne samouprave i regionalnog razvoja Verica Kalanović i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

Današnjim dogovorom prevaziđen je problem nastao zbog toga što je Srbija bila u obavezi da ove godine uplati 90 miliona evra, ali prethodna vlada te obaveze nije ukalkulisala u budžet za 2012.

Krajem narednog meseca kreće zvanična prodaja novog modela Fijata 500L i do kraja 2012. godine 30.000 automobila biće proizvedeno u Kragujevcu, od kojih se očekuje prihod od oko 350 miliona evra.

Oko 70 odsto svih komponenti novog modela Fijata proizvode se u Srbiji u halama kompanija koje su smeštene u Grošnici kod Kragujevca i drugim firmama širom Srbije.

(Tanjug Foto Tanjug Nenad Milošević)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image