• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Farmaceuti: Prvo veći kurs, pa popust

Grupacija proizvođača lekova preporučila je danas svojim članicama da povuku potpise sa Protokola sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje, po kome bi trebalo da umanje cene za 10 odsto.

U saopštenju se ističe da je na sastanku Grupacije pri Udruženju za hemijsku, farmaceutsku, gumarsku industriju i industriju nemetala Privredne komore Srbije (PKS) usvojena preporuka članicama da povuku potpise sa Protokola sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje o snabdevanju lekova za 2012. godinu.

Protokolom su proizvođači prihvatili obavezu da svoje cene umanje za 10 odsto i time doprinesu finansijskoj konsolidaciji Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Razlog za preporuku za povlačenje potpisa je nepoštovanje Protokola Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i donošenje Odluke o smanjenju cena lekova na Pozitivnoj listi primenom kursa od 99,2973 dinara za jedan evro, propisanog pre 15 meseci.

Odlučeno je i da se zatraži hitan sastanak sa ministarkom zdravlja, imajući u vidu neodrživost trenutne situacije u farmaceutskom sektoru, navodi se u saopštenju
(Fonet)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image