• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od "fijata 500L" - 450 miliona evra

Novi "Fijatov" model "500L" predstavljen je večeras u ambasadi Italije u Beogradu, uz najavu da se ove godine očekuje da naša zemlja od izvoza tog automobila prihoduje 450 miliona evra.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić kazao je novinarima posle promocije da "Fijat" planira da do kraja godine proizvede 30.000 tih automobila, čija zvanična prodaja u Srbiji počinje 22. septembra, kao i da "Fijat automobili Srbija" planiraju sledeće godine da proizvedu između 140.000 i 160.000 "fijata 500L" i da bi Srbija sledeće godine od izvoza mogla da dobije čak dve milijarde evra.

Dinkić je dodao da već postoji solidna tražnja i da je na međunarodnom tržištu u pretprodaji već rezervisano oko 8.000 tih automobila, od čega najviše u Nemačkoj.

"Nadamo se da će prodaja ići dobro i da ćemo dobiti dosta novca od izvoza, što će smanjiti naš spoljno-trgovinski deficit", rekao je Dinkić.

On je istakao da ni jedna fabrika u Srbiji ne može pojedinačno da da takav prihod i da je to zaista veoma značajna investicija u našoj zemlji.

Ta investicija koja se dugo pripremala je konačno, prema njegovim rečima, počela da daje rezultate i 80 odsto svih delova za taj model, osim motora, proizvodi se u Srbiji.



(Tanjug Foto Tanjug Danilo Peternek)

Tagovi

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

assa

samo crnci skjapaju, sve stize sa zapada, bilo bi mnogo lepo da je istina

kiza

Više zaradimo od Fiata nego od južnog toka i Gazproma

Leva Ruka

Dok je bio jugo proizvodili 12000 a sad ako bude ovih 30000 to je prava stvar za sam grad i celu zemlju...ali,ali...vratimo se na prvi komentar...sve to ide gde?

special image