• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski Fijat i u SAD

Komercijalni direktor kompanije "Fijat automobili Srbija" Džeri Klark izjavio je večeras da očekuje da će izvoz novog modela "fijat 500 L" na američko tržište početi u februaru ili martu sledeće godine.

Povodom predstavljanja novog modela "fijata" u Belom dvoru u Beogradu, Klark je rekao Tanjugu da je "500 L" prvenstveno namenjen za izvoz i da očekuje da do kraja godine bude proizvedeno 30.000 tih automobila čija zvanična prodaja, kako je najavljeno, u Srbiji počinje 22. septembra.

Najveću prodaju "Fijat automobili Srbija" očekuju u Italiji i Nemačkoj, možda i u Francuskoj, jer u tim zemljama vlada veliko interesovanje za novi model i pre nego što je njegova proizvodnja počela, rekao je Klark.

Govoreći o tržištu Srbije, on je naveo da se očekuje da će do kraja godine kupcima u našoj zemlji biti prodato stotinak automobila novog modela, koji "Fijat" proizvodi samo u Kragujevcu.

Serijska proizvodnja ovog modela počela je 4. jula, a mesec dana kasnije prvih 206 vozila namenjenih izvozu transportovani su do luke Bar u Crnoj Gori odakle su prevezeni u Italiju.

Fijatov četvorotočkaš "500 L" biće plasiran, kako je planirano, na tržišta više od 100 zemalja uključujući Sjedinjene Američke Države gde se očekuje trećina ukupne prodaje.

Model "500 L" proizvodi se kragujevačkoj fabrici "Fijat automobili Srbija" čiji je vlasnik sa 67 odsto kapitala torinski Fijat, a država Srbija 33 odsto, kako je predviđeno strateškim ugovorom iz 2008.

Automobil je prvi put prikazan na salonu automobila u Ženevi, a prva test vožnja organizovana je za javnost početkom jula u Torinu u Italiji.

(Tanjug Foto Tanjug Tanja Valič)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image