• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"DSS-u Ustavni sud potvrdio državotvornost"

Odluka Ustavnog suda Srbije o proglašenju neustavnim određenih nadležnosti Vojvodine predstavlja primer i pobedu državotvorne politike DSS, rekao Vojislav Koštunica na tribini u Beogradu, povodom dvadeset godina stranke.

"Stav da je Vojvodina pokrajina i da ne može biti država u državi je DSS branila godinama i argumentovano. Odluka USS predstavlja primer i pobedu naše državotvorne politike", rekao je Koštunica na tribini "Iskustvo državotvorne politike" na Kolarcu, podovom dvadeset godina stranke.

Predsednik DSS je kazao da je osnovno obeležje stranačke politike tokom 20 godina državotvorna politika koja "zastupa interese države i radi u korist države" i čiji je cilj unapređenje, uz suprotstavljanje razgradnji države.

"DSS je bila i ostaće državotvorna stranka koja se u borbi za vlast i vršenju vlasti držala svog programa i svojih načela", istakao je Koštunica.

Prema njegovim rečima "vrhunac državotvorne politike DSS" jeste donošenje Ustava Srbije 2006. godine.

"Bio je to čas kada je bilo neophodno Ustavom zaokružiti državnost Srbije i zaštititi državu celinu", dodao je Koštunica.

Koštunica je naveo i da je najveći nacionalni interes napredak Srbije i Republike Srpske, i dodao da će DSS nastaviti da učestvuje u borbi za očuvanje Kosova koja se, "neće okončati".

"DSS se uvek oslanjala na snagu prava kao najvećeg oružja u očuvanju Kosova bilo da je reč o Ustavu Srbije ili o Povelji UN i Rezoluciji 1244", istakao je Koštunica.

Govoreći o vojnoj i političkoj neutralnosti za koju se zalaže DSS, Koštunica je istakao da bi "Srbija trebalo u odnosu na EU da bude politički neutralna, kao što bi u odnosu na NATO trebalo da bude neutralna vojno".

(Beta, foto: Fonet/Nenad Đorđević)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

bojancesd

Bravo Vojo.

Aryan Brotherhood

Koji je to lik???Hteo sam da napisem mesto povodom njegovih "bisera"a ostao sam bez teksta,zahvaljujuci tome koliko je sumoran on a i njegove ideje i izjave.Tipicno za drzave koje teze ka samoizolaciji.

special image