• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnogorci rasplakali Marinu Abramović

Predsednik Skupštine Crne Gore, Ranko Krivokapić uručio je danas na Cetinju Trinaestojulsku nagradu poznatoj umetnici performansa Marini Abramović, koja se na ceremoniji dodele nagrade rasplakala.

Krivokapić je, na svečanosti u galeriji "Dado Đurić", ocenio da je ime Marine Abramović veće od imena Crne Gore.

"I tamo gdje ne znaju za Crnu Goru, znaju za Marinu Abramović. Ali takva je bila sudbina, uvek smo morali imati veće i od same države da bi znali za državu“, rekao je Krivokapić na uručenju nagrade, piše "Cdm.me".

Marina Abramović je kazala da je Trinaestojulaska nagrada najvažnije priznanje koje je dobila u životu.
"U mojoj karijeri sam nosilac više svetskih nagrada, ali sve te nagrade nemaju isti emocionalni pečat, kao što to ova nagrada ima za mene", rekla je umetnica.

Govoreći o svojoj 40 godina dugoj karijeri u umetnosti koja se zove performans art, Abramović je kazala da je bila kritikovana, odbačena, ismejana, ali da "ponosna i tvrdoglava kao i svi Crnogorci" nikada nije odustala da se bori za tu vrstu umetničkog izražaja.

U obrazloženju Žirija za dodelu Trinaestojulske nagrade navodi se da Marini Abramović Crna Gora stavlja do znanja svojoj ambasadorki kulture i umetnosti da prati njen rad, i ceni to što pronosi lepe glase o zemlji iz koje dolazi i kojoj se uvek vraća.



(MONDO)


Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

eto ti sad

Odlicno sam upucena u umetnost performansa i ova, mogu vam reci, i nije neka. Proslavila se jer je onaj ludak oo=d Lejdi Gage gotivi, a gotivi je jer je gola lezala danima u nekoj galeriji, a prolaznici su joj radili sta im padne na pamet... Znaci, u stilu Lejdi Gage. A, inace, za ove sto kazu da su mislili da je nassa, da nije Crnogorka. A, cu', jadni, sta su Crnogorci ako ne Srbi? Nesto kao Sumadinci, Vojvodjani, Macvani.

maxi

ajde bre i ja se rasplakah

marks

I nju su nasi mediji predstavljali kao nasu,a hm nije vidite nasa. . . .kako lazu tako.

SERIJE