• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska hrana najskuplja u regionu

Iako nas uveravaju da je hrana u Srbiji najjeftinija, cenovnici kažu drugačije

Poređenje cena osnovnih životnih namirnica u radnjama u Srbiji i u okruženju je poražavajuće, a posebno je problematično to što su cene mnogih srpskih proizvoda veće u Srbiji nego, na primer, u Makedoniji ili Bosni i Hercegovini.

Iako nas stalno uveravaju da je hrana u Srbiji najjeftinija u regionu, cenovnici sve to demantuju, piše Blic, navodeći da, na primer, ulje plaćamo najviše na Balkanu. Trenutno se litar na rafovima srpskih radnji nudi za 170 do 200 dinara, u Bosni i Hercegovini je 165, a u Hrvatskoj i Crnoj Gori 150 dinara.

Deset komada jaja u Mađarskoj je 120, u Bosni i Crnoj Gori je između 155 i 159, a u Hrvatskoj 176 dinara. Građani Srbije za isto pakovanje odvajaju od 150 do 200 dinara.

Piletina kod nas prosečno košta 350 dinara, ali je u Bosni i Crnoj Gori jeftinija za desetak dinara. Najskuplje pile plaćaju Hrvati, gde se za kilogram traži oko 670 dinara.

Poređenje cena krompira, međutim, pokazalo je potpuno poražavajuće podatke. Srpski krompir je najskuplji - za kilogram se traži od 50 do 80 dinara. U susednoj Crnoj Gori je samo 35, a u Hrvatskoj oko 40 dinara, dok je u Bosni 59 dinara.

"Posebno je problematično to što su cene mnogih naših proizvoda, kao što je recimo „Imlekovo“ pasterizovano mleko, veće u gradovima Srbije nego u Makedoniji, ili Bosni", rekao je Petar Bogosavljević iz Udruženja potrošača Beograda.

Problem kod nas, dodao je Bogosavljević, predstavljaju i razlike u cenama istih proizvoda, koje idu i do 20 odsto.

(Fonet)

Tagovi

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

PEĐA

Ovo nema nigde. Ekonomija propala, zemlja u bankrotu, cene skaču svaki minut a dinar jača. Pa koga ovi zajebavaju?

Ivana

Jel vi verujete ljudi da su cene zivotnih namirnica u Japanu jeftinije nego kod nas?! A još Tokio važi za najskuplju prestonicu. Skuplje im je samo voće. Pa ovo je sramota za Srbiju

Hahah

Da Zvezdane, Dacic kriv sad od 2012,a od 2008-2012 bio divan i to je bio predivan period..

special image