• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I EPS rupu u budžetu rešava novim dugom

Elektroprivreda Srbije (EPS) planira da finansijski minus od 40 milijardi dinara reši kombinacijom mera, među kojima i zaduživanjem od 10 milijardi dinara.

I najveća firma u Srbiji, naravno u državnom vlasništvu, namerava da reši svoju neugodnu finansijsu situaciju kao što je i njen vlasnik počeo da popunjava rupu u državnom budžetu - novim zaduživanjem.

Prva mera u konsolidaciji Elektrpriovrede SRbije je da, u dogovoru sa dobavljačima, dogovori odloženo plaćanje potraživanja prema EPS-u, precizirao je vršilac dužnosti direktora EPS Aleksandar Obradović, i najavio da zatim sledi dodatno zaduživanje od 10 milijardi dinara na domaćem tržištu.

On je na svečanoj sednici, povodom Dana EPS, kao treću meru označio naplatu potraživanja od javnih preduzeća i drugih državnih kompanija i naglasio da je za to potrebna i pomoć Vlade Srbije.

U slučaju potrebe, EPS je spremna za uvoz električne energije, dodao je Obradović i napomenuo da su za to dobijene potrebne dozvole Vlade Srbije.

Prema objašnjenju Obradovića, EPS radi i na saniranju finansijske situacije, kako bi bio omogućen eventualni uvoz struje.

Što se tiče zime, sistemi i kapaciteti EPS su spremni za nastupajuću grejnu sezonu, zaključio je Obradović.

(Fonet, foto: Fonet/Dragan Antonić)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan Niš

Smanjite plate,troškove telefona,reprezentacije,goriva,režije komplet i eto vam ušteda od 10 milijardi. Sramota kako se raspolaže sa "našim" parama zato smo i tu gde jesmo.

special image