• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljajić: PDV na struju po zakonu ali ne i fer

Ministarstvo trgovine traži način da se građanima vrati novac koji je uzela država naplaćujući struju potrošenu u septembru po većoj oktobarskoj stopi poreza.

Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da je to što je struja isporučena u septembru obračunata po poreskoj stopi od 20 odsto koja je počela da važi 1. oktobra urađeno po zakonu, ali i "da je činjenica da to jednostavno nije fer".

"Treba da se nađe model kako to da rešimo i građanima vratimo novac. Dao sam nalog mojim saradnicima u Ministarstvu da prouče zakon, nastalu situaciju i predlože rešenje kojim bi ovu nepravdu otklonili", prenosi "Blic" Ljajićeve reči.

On je rekao da će se o ovoj temi razgovarati i na sastanku prilikom formiranja Nacionalnog saveta potrošača, čiji predstavnici tvrde da je EPS svojim postupkom direktno prekršio Zakon o zaštiti potrošača.

"Nesporno je da je EPS uradio sve po zakonu, ali sada treba videti šta se tu može uraditi i promeniti. Realan život je nešto drugo i nije normalno da se usluga koja se koristila tokom septembra naplati po ceni koja važi od oktobra, rekao
je Ljajić.

(Fonet, foto: Tanjug/Nenad Milošević)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

S.M.ali zvornik

Sad i ovaj pametnuje kao i Dinkic.Zakon sigurno nije dobar i menjaj te ga.Sta ima tu da je fer ili nije fer.Nismo valjda na pijaci.

special image