• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilić: Nema više državnih stanova

Velimir Ilić kaže da novca za subvencionisane stanove poput onih u naselju Stepa Stepanović - nema.

Ministar građevinarstva i urbanizma Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da u budžetu za 2013. godinu nema novca za subvencionisanje izgradnje stanova po modelu beogradskog naselje Stepa Stepanović.

"Model koji smo koristili na izgradnji Stepe i naselja u Ivana Ribara za 7.000 stanova u Beogradu je odličan, ali tu je država dala subvencije. Sada u budžetu za 2013. nema para za to", kazao je Ilić u intervjuu za portal Pink onlajn (www.pinkonline.com).

Ilić je kazao da se sada bore da se pronađu ta sredstva i da se podstakne građevinarstvo.

"Građevinarstvo je motor razvoja srpske privrede, kada krene građevinarstvo krenuće cela Srbija jer ga prati 26 privrednih grana", istakao je on.

Srpski ministar građevinarstva i urbanizma je kazao da će se kroz izgradnju autoputeva u Srbiji pokrenuti i putari i građevinari, jer se uz saobraćajnice grade i moteli i drugi objekti.

Ilić je kazao i da će domaći građevinari uskoro dobiti avans od 30 miliona evra iz azerbejdžanskog kredita za autoput na koridoru 11.

To je za njih infuzija, naglasio je Ilić i dodao da će domaće firme obavljati 50 odsto poslova na deonici autoputa koja se finansira iz azerbejdžanskog kredita.

Ilić kaže da u istrazi o eventualnim slučajevima korupcije prilikom velikih investicija treba biti posebno precizan i obazriv i da naročito treba preispitati rad nadzornih organa u izvođenju velikih projekata.

"Ja sam analizirao sve te poslove koji su bili problematični. Svuda je postojao jedan uzrok - nadzorni organi, koji su potpisivali sve i svašta", rekao je ministar Ilić.

Ilić je ukazao na slučajeve malverzacija u investicijama na Kosovu i Metohiji, o čemu se mnogo priča poslednjih dana i istakao da su nadzorni organi potpisali svu dokumentaciju, "najurednije".

Ilić je rekao da je nedavno posetio jedno gradilište u Srbiji, koje je van njegove nadležnosti kao ministra, ali je hteo da vidi kako se radi most.

"Ja bih odmah zabranio toj firmi koja izvodi radove i pohapsio izvođače. Da li vi verujete da su nadzorni organi, koji su inače korektni, svi podneli neopozive ostavke... Svi ćute", preneo je Ilić.

Odgovarajući na pitanje da li je postojala ekonomska opravdanost za izgradnju auto - puta na Koridoru 10 kroz Srbiju, Ilić je rekao da to "samo laik ne razume".

Ministar je naveo kako je svetska norma, kada je potrebno izgraditi auto-put, više od 8.000 vozila dnevno, a na nekim deonicama u Srbiji je gustina saobraćaja 27.000 vozila dnevno.

Specijalni savetnik za borbu protiv kriminala i korupcije u Ministarstvu energetike Ljubiša Milanović izrazio je nadu da će odgovorni za korupciju iz prethodne vlade završiti pred istražnim organima i da njegov rad neće biti kratkotrajan.

Specijalni savetnik Milanović je rekao da će se na kraju mandata videti da li su dobro radili oni koji su istraživali slučajeve korupcije i borili se protiv takvih pojava.

"Mi smo tu da u ovom trenutku pomognemo ministarki (energetike Zorani Mihajlović), da se spreči odliv novca iz budžeta, da se zaštiti njen integritet, a zajedno sa državnim organima, znači sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i pravosuđem, da se procesuiraju oni koji su izvršili krivična dela", erkao je Milanović.

Milanović je rekao da to telo u ovom trenutku "ne zanimaju imena i partijska i opredeljenost, već izvršioci krivičnih dela".


(Beta Foto Tanjug Rade Prelić)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

PEĐA

A 'leba po 3 dinara i 1000 eur od akcija?

Zelda

Pa nema stanova kada ste sve podelili vasim familijama!

special image