• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još 81 milion evra nemačke pomoći Srbiji

Nemačka je danas, potpisanim Protokolom o razvojnoj saradnji u 2012. godini, Srbiji odobrila 81 milion evra za projekte u oblasti energetike, infrastrukture i razvoja demokratije unapređenja javne administracije.

Protokol su u Vladi Srbije potpisali direktor vladine Kancelarije za evrointegracije Milan Pajević i načelnik Odseka za saradnju sa Jugoistočnom Evropom i Kavkazom nemačkog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Leo Krojc.

Pajević je, posle potpisivanja protokola, podsetio da je dosadašnja nemačka razvojna pomoć Srbiji, ne računajući najnovija odobrena sredstva, iznosila oko 1,2 milijarde evra.

"Najsrdačnije zahvaljujem nemačkoj vladi i narodu na pomoći i podršci koju nam je do sada ukazivala i nadamo se da će se tako nastaviti i u narednom periodu", rekao je Pajević.

Krojc je istakao da je danas potpisani protokol kvalitetna osnova za nastavak saradnje sa novom Vladom Srbije.

"Razmarali smo teške i složene teme, ovde se radi o značajnom obimu pomoći Srbiji. Vrlo sam zahvalan na otvorenosti i jasnoći sa kojom je gospodin Pajević rukovodio srpskom delegacijom", rekao je Krojc.

Ceremoniji potpisivanja je prisustvovao i ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm, koji je podsetio da je njegova država od 2000. godine najveći davalac razvojne pomoći Srbiji, i da je Srbija među deset najvećih primalaca nemačke pomoći.

"Nemačka je veoma zainteresovana da Srbija što pre postane članica EU, nadamo se da će joj danas odobrena sredstva pomoći na putu ka Evropi", poručio je ambasador Vilhelm.

(Tanjug/Foto: Ilustracija, Guliver/Getty Images)

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Major gavrilov

Naucite:kad nam je austrougarska objavila rat rusija je njima i nemackoj objavila rat.ostali su usli u rat zbog kolonija il da ih sacuvaju il dobiju(jedino rusija ih nije imala)kako su car i rusija prosli znamo a vi tako pricate.u 2 ratu da nije bilo 3000 mrtvih rusa u bg i tehnike ruske koliko bi nasih mrtvih bilo.rusi nisu ni bili na srem.frontu.ko je major gavrilov pogledajte na netu il film tvrdjava brest.SLAVA PALIM HEROJIMA

Aryan Brotherhood

@Major Gavrilov Druze majore(kada sam ja sluzio JNA tako smo nauceni da oslovljavamo staresine)imam dovoljno godina i iskustva po svetu i mogu da razlikujem dobro od loseg.Prvo Rusi nisu zbog nas usli u nijedan rat,vec su jos od vremena Karadjordja izbegavali da nam pomognu.U 2WW su na sremskom frontu napravili vise stete nego koristi nasem zivlju(moji su iz Fruske Gore),a drugo Rusi ionako samo mogu da salju deminere i avione za gasenje,jer ni kod sebe u zemlji nerade bas puno jer im je produktivnost zbog nacina zivota unistenog alkoholom,na nivou statisticke greske.Drzimo se mi Nemacke ipak.

Doe Normaal

Šta su Rusi uradili za ovu zemlju?! Od njihove ljubavi imamo samo izuzetno negativne posledice! Šta je sa sakrivanjem srpskih zločinaca i njihove proklete familije po toj zemljetini. Onih koji su nam uskratili normalan život za 300 godina! Zatim otvoreno saplitanje Srbije u težnji da postanemo iole normalna nacija; sve sam rusofil do rusofila koji nam otkriva da ova rupa uopšte nema dna!! Sagledajte stvari oko sebe, do a reality check, je***e! Nema apsolutno nikakve ljubavi među bilo kojim državama, ali ako govorimo o bilo kakvoj dobroj saradnji između država, u tom okviru može biti samo EU.

special image