• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalanović: Izbegnut grčki scenario

Za prvih sto dana Vlade izbegnut grčki scenario, to ne vidi samo ko žmuri, kaže Kalanović.

Za manje od 100 prvih dana nove Vlade Srbije uspeli smo da pobegnemo od "grčkog scenarija" ekonomskog sunovrata i da vratimo državi perspektivu, izjavila je ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu i član predsedništva URS Verica Kalanović i ocenila da ova vlada već u prvom tromesečju znatno bolje funkcioniše od prethodne.

Setimo se da je u maju i junu ekonomska dubioza bila tolika da je izgledalo da nam preti bankrot, rekal je Kalanović u razgovoru za Novosti.

Izbegli smo finansijski krah, konsolidovali se, obezbedili plate i penzije, nastavili podršku razvoju privrede, ušli u ciklus završetka velikih infrastrukturnih projekata, pomogli smo poljoprivrednike, lokalne samouprave, započela je žestoka borba protiv kriminala i korupcije, navela je Kalanović, govoreći o o uspesima u u prvih sto dana Vlade.

Te rezlutate ne vide samo oni koji žmure, zaključila je Kalanović.

Povodom spekulacija da u samoj vladi ima sukoba baš povodom borbe protiv korupcije, Kalanović je podsetila da Vladu čini veći broj stranaka i pet stranačkih lidera.

Prema njenim rečima, to su jake ličnosti koje ne ponavljaju horski nešto što je neko treći napisao.

Imamo vladu koja je sve odluke donela jedinstveno i bez neprijatnosti i tenzija, rekla je Kalanović i ocenila da su senzacionalističke spekulacije o nejedinstvu neosnovane u realnosti.

U prethodnoj vladi naizgled je sve bilo mirno, ali su se "iza scene" donosile odluke mimo dogovora i na telefonskim zasedanjima. Toga više nema, istakla je Kalanović.

(Fonet Foto Tanjug Sava Radovanović)

Komentari 28

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

KO TO TAMO PEVA

Da, istina je: "Svakog dana, u svakom pogledu, sve vise NAPREDUJEMO!" :)

Skroz realan

Grčki scenario: plate 700eur, 25% bez posla, a Srpski: plate 340eur, a 28% nezaposlenih zvanično, a realno 35% !? Šta smo mi to izbegli ?

J.ele.n

Pa ako malo prosetas van turistickog aranzmana po Atini i to jos nocu moze stvarno da ti se desi svasta na ulici i to i za manje od 5 evra. Ako ne posmatras malo bolje nego gledas kao saran u arheloske ostatke deluje sve normalno ali je daleko od toga nezadovoljstvo je ogromno.Otprilike kao i u Srbiji sve deluje lepo na prvi pogled.

special image