• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nacionalni savet za novu industriju

Nacionalni savet za privredni oporavak Srbije zaključio je na današnjoj sednici u Beogradu da je radi ušteda potrebno objediniti sistem javnih nabavki u Srbiji i da je potrebno rešiti problem nelikvidnosti u privredi.

Savet je raspravljao o rešenju problema nelikvidnosti privrede i poboljšanju bankarskog sistema Srbije, a, kako se navodi iz pres službe vlade, insistirano je na merama za omogućavanje redovitosti plaćanja.

Na sednici Nacionalnog saveta za privredni oporavak zaključeno je da su potrebne "koordinirane mere za unapređenje kreditne aktivnosti banaka na podsticanju privrede i izvoza".

Vlada Srbije, kako se navodi, mora da konkretnim sistemskim merama pokrene proces reindustrijalizacije zemlje.

Na čelu Saveta je premijer Ivica Dačić, a to telo ima tri potpredsednika i 21 člana, među kojima su privrednici, bankari i ekonomisti.

Zadatak Saveta je da analizira stanje u privredi Srbije i priprema predlog mera za privredni oporavak zemlje i podsticanje privrednog razvoja.

(Beta Foto Tanjug Sava Radovanović)

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Strahinja

Lepo od njih,a ja predlazem Vladi Srbije i Savetu da krenu u repoljoprivredizaciju zemlje,da se sva obradiva zemlja uredi sistemima za navodnjavanje,da se maksimalno subvencionise i digne iz pepela stocni fond. Nama ne treba teska industrija,vec proizvodnja hrane,ljudi moraju da jedu a ostalo je sporedno. Tu je spas Srbije.

Istina

Zadatak saveta je da i dalje prima platu i mlati praznu slamu.Koliko li smo takvih saveta imali i dokle su nas doterali.

laž

Oni su utvrdili i to je to , mislim dovoljno.

special image