• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspešno izvedena "Reka 2012"

U Velikoj Lomnici nadomak Kruševca uspešno je izvedena pokazna vežba Vojske Srbije garnizona Kruševac sa sektorom za vanredne situacije, Crvenim krstom i Gorskom službom spašavanja u slučaju poplave.

Kroz vežbu je prikazan postupak svih subjekata u spasavanju u slučaju ove elementarne nepogode, koji podrazumeva postupak evakuacije, trijaže i medicinskog zbrinjavanja ugroženog stanovništva, kao i formiranje privremenog prihvatnog centra za smeštaj ugroženih lica.

Cij vežbe je obučavanje i koordinacija radnji i postupaka svih subjekata u izvršavanju zajedničkih zadataka, rekao je pukovnik Siniša Kresović komandant garnizona Kruševac.



"Kroz ovu vežbu vršimo proveru snaga koje su predviđene za angažovanje u trećoj misiji Vojske Srbije, konkretno danas je to pružanje pomoći lokalnoj samoupravi u slučaju poplava", kazao je pukovnik Kresović i dodao da je u ovoj vežbi bilo angažovano 60 pripadnika Vojske Srbije.

Načelnik sektora za vanredne situacije Aleksandar Lazarević istakao je da su ovakve vežbe veoma značajne jer pružaju uvid u raspoložive resurse na teritoriji opštine Kruševac i Rasinskog okruga.

Ova vežba je već primenjena u praksi jer su se na teritoriji Kruševca u prethodnom periodu često dešavale poplave, podsetio je Dušan Todorović koordinator grupe za vanredne situacije gradske uprave Kruševac.

"Grad Kruševac jeste podložan bujičnim vodama jer ima oko 24 većih vodotokova i oko 150 bujičnih potoka koji uz veću količinu padavina mogu da ugroze stanovništvo", rekao je Todorović.

On je istakao da Grad zbog toga redovno primenjuje mere prevencije kao što je, između ostalog, čišćenje kanala reka, vodotokova i propusta.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image