• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcionari "Agrobanke" iz EU prete arbitražom

Akcionari ranije ugašene "Agrobanke" iz EU tvrde da najavljeno pripajanje "Nove Agrobanke" "Poštanskoj štedionici" predstavlja "atak na privatnu imovinu ulagača i štediša" te banke.

Ulagači iz EU u saopštenju ukazuju na mogućnost da usled ovakvih postupaka vlasti u Srbiji akcionari "Agrobanke" iz EU pokrenu međunarodnu arbitražu.

Oni smatraju da bi Vlada Srbije trebalo da napravi odlučujući korak i u slučaj eksproprijacije njihove privatne imovine, tako što će hitnije reagovati i rešiti potraživanja akcionara "Agrobanke" čija je imovina, kako tvrde, oduzeta.

Predstavnici srpske vlade najavili su juče da će u ponedeljak, 29. oktobra, baza podataka svih deponenata iz "Nove Agrobanke" biti prenesena u "Poštansku štedionicu", gde će biti prebačeni svi računi sa osiguranim i neosiguranim depozitima, a potom će uslediti gašenje "Nove Agrobanke".

Istovremeno je najavljeno da će svi akcionari "Agrobanke" i "Nove Agrobanke" imati sva prava koja proističu iz Zakona o stečaju.

U nekadašnoj "Agrobanci" država je, inače, uvela prinudnu upravu 29. decembra prošle godine, zbog nalaza nadležnih organa da je ta banka napravila gubitak od 300 miliona evra.

Rešenjem Privrednog suda u Beogradu u junu 2012. otvoren je stečajni postupak nad "Agrobankom".

"Nova Agrobanka" je, odlukom prethodne Vlade Srbije, osnovana 25. maja ove godine, a njen je jedini vlasnik je postala Agencija za osiguranje depozita, odnosno država.

(Tanjug Foto Tanjug Sava Radovanović)

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

milica

Zakon o preuzimanju imovine i obaveza određenih banka (domaćih) radi očuvanja stabilnosti finansijskog sistema RS (i pokradene imovine tajkunskih drugova) je dobar za komediju i buru smeha. Da li neko BROJI promašene projekte ministara finansija u poslednjih deset godina. Čudno svi su nekažnjeni. Zakon je nasilnički i protivan Ustavu RS prekršeni su brojni sistemski zakoni. Oštećeni akcionari i zaposleni zahvaljući nestašlucima i inventivnosti uprave sve će lepo jednog dana naplatiti, ako ne preko domaćih sudova Strazbur čeka

kika

nijedan zaposlen u banci nije obican covek! isti neradnici ko po opstinama s tim sto su jos gori-jer su zelenasi!

Dzoni Kblo

Naravno da je loše, to što je ex direktor bio u sprezi sa političkim partijama ne znači da obični ljudi (čitaj 99% zaposlenih u Agrobanci) trebaju da ispaštaju...istina je da će veći deo dobiti otkaz, a manji deo nastaviti sa radom u PŠ. Scenario se ponavlja, a zna se da \"mag ekonomije\" stoji iza svega...sramota za ovu zemlju!

special image