• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: Telekom ne damo za džabe

Ivica Dačić izjavio je danas u Sevojnu da nije sporna prodaja Telekoma, ako postoji dobra ponuda i dobra cena, ali da neće biti prodat ispod cene. Nije izvesno da ćemo dobiti uslovni datum za EU, naveo je premijer.

"Prodavati Telekom po ceni koja nije realna, to nećemo", rekao je premijer novinarima u Sevojnu.

Dodao je da je i ranije postojala odluka o prodaji Telekoma zato što u oblasti telekomunikacija država više nema monopol.

Dačić je naveo da je generalno opredeljenje stranaka koalicije da država treba da zadrži vlasništvo u onim javnim preduzećima od kapitalnog nacionalnog interesa kao što su EPS i Železnice Srbije.

On je rekao i da za sada nije izvesno da će Srbija, poput Crne Gore, dobiti "uslovni datum" pregovora za ulazak u EU ili će biti predloženo neko drugo rešenje.

"Imajući u vidu pozitivan razvoj odnosa i saradnje sa Evropskom komisijom siguran sam da možemo očekivati pozitivan razvoj događaja kada je reč o početku pregovora za članstvo u EU", rekao je Dačić novinarima u Sevojnu.

Na pitanje novinara da li je tačno da će Srbija dobiti "uslovni datum" pregovora i da zbog toga Ketrin Ešton 31. oktobra dolazi u Beograd, Dačić je rekao da su to za sada samo različita mišljenja i očekivanja.

"Bitno je da smo mi deo procesa koji vodi ka evropskim integracijama, a posete Ketrin Ešton i Hilari Klinton Beogradu doživljavam kao podršku nastavku puta koji je započela nova Vlada Srbije", kaže Dačić.

Premijer je naglasio da ta poseta nije u funkciji pritisaka jer, kako kaže, za to nema razloga.
Dačić je rekao da mu je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton prilikom poslednjeg sastanka izjavila da ona Srbiju neće prisiljavati ni na šta što ne želi.

(agencije/MONDO/Foto: Beta,MUP)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

STEFAN

Da prodate Telekom,najprofitabilniju firmu u Srbiji! Firma koja je uvek u velikom plusu,i koja zemlji puni kasu,debelo! Pa to moze samo u Srbiji! I to samo da bi se popunio minus u budzetu! Svaka cast!

Kreator

Aha znaci prodacete ga samo je pitanje vremena. Pa neka, prodajte ga, kad bolje razmislim jedinu korist od drzavnih preduzeca ima politicarska kasta, narod ne.

special image