• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putin najavio investicije u NIS

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozdravio je pismom iz Moskve sve učesnike svečane ceremonije organizovane povodom puštanja u rad modernizovane Rafinerije u Pančevu i najavio nove investicije NIS-a u vrednosti od 1,5 milijardi evra.

Putin je naveo da je u tehnološku obnovu industrijskih kapaciteta NIS-a uloženo više od 500 miliona evra, a ukupan obim investicija u razvoj te kompanije premašio je 1,5 milijardi evra.

"To je samo početak - u najskorije vreme biće dodatno investirano još 1,5 milijardi evra," naglasio je je predsednik Putin, u pismu koje je pročitano na svečanoj ceremoniji u pančevačkoj rafineriji.

"Srdačno pozdravljam sve učesnike ceremonije otvaranja novog proizvodnog kompleksa rafinerije u gradu Pančevu", istakao je Putin i svima poželeo uspešan nastavak zajedničkog rada u korist naroda obe zemlje i u cilju daljeg jačanja rusko-srpske saradnje.

Završen je ogroman program modernizacije preduzeća, koji je realizovan uz učešće ruske kompanije "Gasprom njeft", koja je vlasnik kontrolnog paketa NIS-a, napomenuo je Putin.

On je ukazao da se zajedničkim naporima ruske i srpske strane, za svega nekoliko godina, NIS pretvorio u savremeni energetski holding.

"Kompanija, u kojoj zajedno rade građani dveju zemalja, stabilno povećava dobit, povećava plaćanje u budžet Srbije i spremna je da osvoji nova tržišta Balkanskog regiona. Skladan uzajamni rad pri realizaciji ovog projekta - to je najbolji dokaz da su poslovni krugovi Rusije i Srbije sposobni da zajedno pretvore u život najambicioznije planove," navedeno je u pismu predsednika Ruske Federacije.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić tvrdi da je počela nova faza odnosa Srbije sa Ruskom Federacijom.
Nikolić kaže da je za ovaj sporazum glasao pre nekoliko godina, u vreme kada je bio u opoziciji, uveren i ubeđen da će to dugoročno doneti dobro Srbiji.

"Glasao sam za sporazum i kada sam bio u opoziciji, ubeđen da će on dugoročno doneti dobro našoj deci i njihovoj deci", rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je čestitao svima koji su radili na obnovi i modernizaciji Rafinerije i poručio "da se spreme jer će ovakvih projekata u Srbiji biti još mnogo".

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je jedan od prioriteta spoljne politike Srbije razvijanje što bližih i boljih odnosa sa Ruskom Federacijom, a obnova rafinerije u Pančevu pokazaće da je Srbija dobro izabrala pouzdanog partnera za Naftnu industrije Srbije.

Premijer Srbije je podsetio da je ruski parnet Gaspromnjeft uložio više od pola milijarde evra u modernizaciju rafinerije u vreme ekonomske krize, kao što je i obećao.

To je, kako je naglasio, još jedna potvrda da je Srbija izabrala pouzdanog partnera.

"Važno je da se na ovome ne stane i da se investiranje nastavi. Nastavak investiranja u sve segmente poslovanja NIS-a ključan je za razvoj privrede u Srbiji i čini podsticaj za razvoj industije na teritoriji Srbije", kazao je Dačić.


(MONDO/Agencije Foto Beta AP)

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Th

Rusi su platili milijardu evra za NIS tako da komicno pricati o poklonu,zapadne kompanije su nudile 200 miliona. U ruskoj zoni da smo gorivo bi bilo kao kod njih 50 do 60 din,posto smo u EU zoni cena je kao na zapadu i to je manje vise to.

KO TO TAMO PEVA

A ti Brate kao da si zaboravio, da su NIS poklonili rusima! Prodali su zlatnu koku i Ti Brate, i ostali, sad ste happy ako kupujete "zlatno jaje" za 0,5 dinara jeftinije! Pa kupujes NASU NAFTU od ruske brace!

viski i tompusi

Dajte Bajatovicu pare. On ce najbolje da se postara o njima.

special image