• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savet: Državne oranice nezakonito prodavane

Savet za borbu protiv korupcije dostavio Vladi izveštaj o zloupotrebama u postupku privatizacije poljoprivrednih kombinata.

Savet za bobru protiv korupcije je 6. novembra dostavio Vladi Srbije Izveštaj o državnom i zadružnom zemljištu u postupku privatizacije, u kojem se zaključuje da privatizacijom poljoprivrednih preduzeća i kombinata nije zakonito rešen status poljoprivrednog zemljišta.

U saopštenju se navodi da su mnoga preduzeća privatizovana bez prethodno rešenog pitanja svojine nad zemljištem.

U izveštaju Saveta istaknuto je da je propusta bilo u samom procesu privatizacije, zato što je Agencija za privatizaciju vršila promet zemljišta, iako za to nije bila nadležna, jer je u skladu sa važećim zakonima poljoprivredno zemljište u javnoj svojini van prometa.

Uprava za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede dužna je da pribavi podatke o promenama katastarskog stanja na zemljištu posle privatizacije, o promenama vlasnika na državnoj i zadružnoj svojini, kao i da utvrdi da li su uknjižena prava svojine na kupce društvenog kapitala na osnovu ugovora o privatizaciji.

Savet smatra da je Agencija za privatizaciju dužna da pruži dokaz o tome na osnovu kojih ovlašćenja je otuđila državno i zadružno zemljište.

Neophodno je da se isprave greške koje su na osnovu ugovora o prodaji društvenog kapitala izvršene promenom vlasništva na državnoj i zadružnoj svojini, odnosno da se te nepokretnosti vrate titularima javne i zadružne svojine, smatra Savet.

(Fonet, ilustracija: Guliver/Getty Images)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dusan

Pa mi smo vec odavno robovi ovoj drzavi samo ce nas jos vise ponizavati, nikad se nece vratiti staro vreme kad smo lepo ziveli od svog rada. Lopovi se namnozili kao pacovi . Vucicu spasavaj narod inace ce za par desetina god neko pricati da je na ovim prostorima ziveo neki narod po Imenu Srbi I koi sami sebe unistise zbog halapljivosti za novcem. Voleo bi da mogu nakog od ovih tajkuna da pitm kad ce im biti dosta para ili misle da ce ziveti mongo vise od ostalog postenog sveta. Jednici I bednici.

seljak iz zrenjanina

Nadam se da će se neko u ovoj zemlji prizvati pameti i ne dozvoliti da nam stranci pokupuju oranice i naprave robove od naših potomaka.Molim te bože pomozi.Znamo da su imanja kupljena da bi se u tzv drugom krugu privatizacije prodala stranim kompanijama koje samo čekaju da stupi na snagu ta famozna protivustavna Uredba ili koja već pravna norma.Da nije tako ne bih prošlo 10-12 godina a da Tajkuni samo iscrpljuju kombinate,rasprodaju mehanizaciju kolju stoku i ništa ne ulažu,jedino im je na pameti da unovče zemlju.A stranih banki se namnožilo u Zr-u,što?Pa imamo najmanji standard u Ev

special image