• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arapima ponuđen "7. juli"

Predstavnicima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata" će biti ponuđen deo PKB - "7. Juli" koji ima oko 5.000 hektara oranica .

U toku su intenzivni pregovori sa predstavnicima Ujedinjenih Arapskih Emirata o prodaji dela Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB), izjavio je danas ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Reč je o gazdinstvu "7. juli" koje ima oko 5.000 hektara obradive površine, sa surčinske strane, rekao je Dinkić na konferenciji za novinare posle sednice Vlade.

Odgovarajući na pitanje novinara, Dinkić je naveo da je od gradonačelnika Beograda tražio da se izjasni u vezi sa prodajom PKB - a i da je od njega dobio potvrdu.

"Upravo da ne bi preko javnosti sa njim razgovarao, uputio sam mu pismo i tražio da se izjasni o tome šta namerava da radi sa PKB - om.

On se izjasnio i sada imamo jasan stav, da je grad Beograd spreman da proda jedan deo PKB - gazdinstvo 7. juli", kazao je ministar.

Gradonačelnik Beograda je prošle nedelje izjavio da bi tema prodaje PKB - a mogla da "preraste u direktan sukob" grada i republičke vlasti i da država treba da donese stratešku odluku da li je zaista za to da PKB bude prodat.

Đilas je rekao da Beograd nije imao nikakvu ideju prodaje PKB-a u ovom trenutku i istakao da to preduzeće, prema procenama gradske vlasti, vredi danas skoro milijardu evra i da su mu dugovi prepolovljeni i "uskoro ih neće biti".
"Samo bih želeo da skrenem pažnju na jednu sitnicu koju je gospodin Đilas propustio da kaže u svom obraćanju-da je PKB sada stabilan, ali da se nalazi u restrukturiranju. Stabilan je zato što ne mora ništa da plaća", naglasio je Dinkić.

On je rekao da kada bi se prekinulo restrukturiranje, što će se, kako smatra, i desiti, trebalo bi proveriti na tržištu koliko je (PKB) stabilan i dugoročno..

"Tako da bih molio gospodina Đilasa da vodi računa šta izgovara, jer nije precizan", dodao je Dinkić.

"Predstavnici Ujedinjenih Arapskih Emirata su već ove nedelje u Srbiji i dolaziće i narednih sedmice. Kada budemo sklopili konačnu sliku o tome kako će izgledati taj aranžman i sporazum obavestićemo javnost", naveo je ministar.

Na pitanje novinara u vezi sa zahtevom Skupštine Beograda da Dinkić da mišljenje za nabavku 400 autobusa, ministar je odgovorio da nije imao prilike da vidi taj zahtev grada.

"Lično nisam imao prilike da vidim taj zahtev grada Beograda, nadležne službe Uprave za javni dug to razmatraju i daće mišljenje u skladu sa zakonom", dodao je Dinkić.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image