• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski kredit: Znamo sve, sem kamate

O kamati tek treba da se izjasni rusko ministratsvo finansija. Srpska vlada formirala tim za pregovore o kamati, kaže ministar Bačević.

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milana Bačević izjavio je večeras da su svi uslovi za dobijanje ruskog kredita od milijardu dolara dogovoreni, osim visine kamate o kojoj bi uskoro trebalo da se izjasni rusko ministarstvo finansija.

"Dogovoreno je sve osim jednog, a to je kolika će biti kamata na povučena sredstva i ocekujemo da se u toku ove sedmice, eventualno sledeće, rusko ministarstvo finansija izjasni o tom predlogu", rekao je Bačević za televiziju Vojvodine.

On je naveo i da je srpska vlada formirala tim za razgovore oko visine te kamate i da će u timu biti ministar finansija Mlađan Dinkić i još jedan član iz Ministarstva finansija.

Bačević je rekao da postoje obećanja i dogovori, za sada u usmenoj formi, i podsetio da je potpisan protokol o povoljnijim uslovima, nego što bi bili uslovi zaduživanja kod neke druge komercijalne banke ili drugog komercijalnog kredita.

Prema njegovim rečima, 300 miliona dolara ruskog kredita popunilo bi ovogodišnji budžetski deficit, a povlačenje preostalih 700.000 dolara će biti realizovani u tri faze.

Bačević, koji je jedan od potpisnika protokola zasedanja Srpsko- ruskog međuvladinog komtiteta za saradnju najavio je da bi narodni poslanici početkom decembra trebalo da odlučuju o davanju statusa nacionalnog projekta za gasovod "Južni tok".

(Tanjug Foto Beta Vladimir Milovanović)

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zoki

Znam da od ovog čto sam reko ništa neće izaći na čitenje ali to je vaša volja. Nešto se čita više a nešto manje i tako vremenom daje poverenje. Nekom da a nekom uzme?Soroš je dao ali odavno .Sad treba mi da plaćamo samo kako.

zoki

koliko je 1% kamate na 1 000 000 nečega.ovde nikad ne dominira nauka nego politika.Naravno računa se i srbski narod koji umire??

kiza

El Rusi od nas uzimaju kredit ili mi od njih. Ako oni uzimaju kredit , pa normalno je da mi odredimo interes odnosno zelenašenje.

special image