• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada: Rusi ulažite u Srbiju!

Vrata privrede Srbije širom su otvorena za ruski kapital, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić na ekonomskom forumu u organizaciji Sberbanke u Frankfurtu.

"Veoma je važno da bude ruskih banaka u Srbiji. Nama je interes, ako želimo da izađemo iz krize, ako želimo da razvijamo ekonomske odnose sa Ruskom Federacijom, da imamo sporazum o strateškom partnerstvu, mi to ne možemo da realizujemo bez prisustva ruskog finansijskog kapitala u našoj zemlji", rekao je Dačić.

I zato su, kako je istakao Dačić, "vrata za Sberbanku i za VTB banku, koja je takođe jedna od najvećih ruskih banaka, širom otvorena i ne samo u Srbiji nego u celom regionu”.

Dačić je prisustvovao je potpisivanju Memoranduma o razumevanju u cilju podsticanja međusobne saradnje i investicionih ulaganja između Ministarstva finansija i privrede Republike Srbije i Sberbank Rusija.

"Mi imamo cilj da Sberbanka uveća svoj kapital koji će biti u Srbiji, kapital koji će pre svega biti plasiran za razvoj privrede, odnosno bilo bi idealno kada bi bio plasiran za finansiranje izvozno-uvoznih poslova koje mi imamo sa Ruskom Federacijom i jedino bi tako mogli da razvijamo naše ekonomske odnose", rekao je Dačić.

On je naglasio da je velika stvar to što je Sberbanka zainteresovana, nakon političkih dogovora koji su imali on i predsednik Nikolić sa predsednikom Ruske Federacije Putinom i premijerom Medvedevim.

Prema njegovim rečima, pozitivno i to što se ceo događajodržao u Nemačkoj, koja je takođe jedan od naših najvećih ekonomskih, i izrazio nadu da će biti i političkih partnera, saopšteno je iz Vlade Srbije

(Fonet)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kreator

mekenzi ma bravo mnogo si pametan. a to sto te ameri prskaju kemtrejlsom, to sto je zbog americkog haarpa izazvana susa pa je hrana preskupa, to sto su nam uvalili gmo hranu, to sto decenijama isprobavaju lekove, to ti je sve ok? vazno je da popljujes ruse i kineze. a mozda sam pogresio, mozda si ti za nemce.

mekenzi

tesko onom koga rusi brane i kinezi hrane!!!

special image