• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od Rusije Srbiji kredit od 800 miliona dolara

Vlada Rusije donela je odluku da odobri Srbiji petogodišnju kreditnu liniju za infrastrukturne projekte u vrednosti od 800 miliona dolara uz godišnju kamatu od 4,1 odsto, izjavio je danas ruski ministar finansija Anton Siluanov.

"Danas je vlada razmatrala pitanje odobravanja kredita Srbiji . To je vezani kredit i namenjen je infrastrukturnim projektima - za izgradnju novih železničkih pruga, remonte, kupovinu lokomotiva i drugo. Suma iznosi 800 miliona dolara na period od pet godina", rekao je Siluanov u izjavi za novinare.

Ministar je precizirao da se ta kreditna linija otvara počev od tekuće godine i da je kamatna stopa 4,1 odsto godišnje, prenela je agencija RIA Novosti.

Srbija je zatražila od Rusije kredit od milijardu dolara još 2008, a sporazum o dodeli kredita potpisan je u aprilu 2010. Prva tranša u visini od 200 miliona dolara puštena je takođe 2010. i bila je namenjena popunjavanju budžetskog deficita Srbije.

Ostalih 800 miliona dolara Rusija je bila spremna da pusti samo za infrastrukturne projekte, uz uslov da Srbija dostavi tehničko-ekonomsku opravdanost, ali je Srbija odugovlačila sa pripremom projektne dokumentacije.

U septembru je zamenik ruskog ministra finansija Sergej Storčak izjavio da se planira da uz pomoć kredita "Ruskih železnica" bude rešen zadatak izgradnje železničkih magistrala u Srbiji.

(Tanjug/Ilustracija: Guliver/Getty Images)

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ipsilon prvi put

ko vraća te pare nego mi što kuckamo ove komentare i nama slični

ipsilon prvi put

ovo je malo za naše vođe kad podele to nije nešto puno sića

L.A.

Mora da se uzima jer posle 12 godina evroreformi smo stigli dotle da su samo penzije i plate u drzavi siguran prihod za 7.1 miliona stanovnika,dakle pored oskida ako se ne isplati jedna penzija ili plata sledi glad u bukvalnom smislu a glad vodi u haos. Haos ne odgovara Rusiji zbog njenih projekata.

special image