• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavlja se prepucavanje Dinkića i RBV

Razvojna banka Vojvodine ocenila da se štete od najnovijih izjava ministra Mlađana Dinkića na račun RBV mere milionima. Iz Ministarstva privrede i finasija saopšteno da Dinkić, izjavama koje je davao u javnosti ne može biti odgovoran za gubitke banke jer u vreme kada su gubici nastali on nije ni bio ministar finansija.

Ta banka je ukazala da će biti "samo još jedna u nizu banaka" koje je "ugasio", ukoliko uspe da svojim napadima uništi RBV.

U otvorenom pismu Dinkiću, RBV je poručila Dinkiću da je "čudno što kao dugogodišnji ministar finansija ne razume da zatvaranje i rušenje nisu cilj, nego otvaranje, obnova i izgradnja.

Prema navodima RBV, portfolio te banke je, iako daleko od idealnog, "ipak mnogo bolji i kvalitetniji od rezultata Dinkićeve dugogodišnje ministarske karijere i ugleda kod građana".

RBV tvrdi da ministar Dinkić "netačno i zlonamerno navodi procenat nenaplaćenih kredita i izjednačava kriminalne radnje u Metals banci sa Razvojnom bankom Vojvodine".

Takođe, RVB na tvrdnju Dinkića izjava "da će istraga koja uskoro kreće dokazati proneveru fantastične cifre u iznosu 300 miliona evra, ukazuje da je ta bombastična izjava pokušaj da se prikrije manjkavosti budžeta ili da se od RZB učini lak plen za nekoga", navedeno je u pismu te banke.

Povodom ovih tvrdnji RBV iz Ministarstva finansija i privrede danas je saopšteno da Mlađan Dinkić, izjavama koje je davao u javnosti ne može biti odgovoran za astronomske gubitke Razvojne Banke Vojvodine (RBV) od 300 miliona evra i katastrofalno rukovođenje ovom institucijom, jer u vreme kada su gubici nastali on nije ni bio ministar finansija.

Ministarstvo finansija je podsetilo da je RBV već nekoliko puta bezuspešno dokapitalizovana novcem građana Srbije u ukupnoj vrednosti od 150 miliona evra i to za vreme prethodne vlade u kojoj je premijer i ministar finansija bio Mirko Cvetković.

"Takođe, podsećamo da u ovom trenutku RBV ponovo ima novi minus od 150 miliona evra, koji je takođe nastao pre nego što je gospodin Dinkić uopšte izabran za novog ministra finansija", navedeno je u saopštenju.

Jedino u čemu je Mlađan Dinkić povezan sa ovim slučajem jeste činjenica da od trenutka stupanja na dužnost ministra finansija i privrede, on javno apeluje da se utvrdi individualna odgovornost za gubitke RBV od 300 miliona evra, koji padaju na teret svih građana Srbije.

"Pošto je rasprava o budžetu trenutno u toku, važno je napomenuti i da kada grupa ljudi, koja očito nestručno upravlja bankom i pravi ovakve astronomske minuse, kaže da je budžet države manjkav - to je zapravo najveći kompliment koji budžet može dobiti", zaključuje se u saopštenju Ministarstva finansija i privrede.

(agencije/MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

Još jedan dokaz da istina boli.

special image