• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Nema prodaje PKB ako rukovodstvo neće

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić odbacio je večeras kritike da se PKB prodaje najmoćnjoj firmi na svetu iz Abu Dabija ispod cene.

On je naglasio da, ukoliko radnici i sindikati tog kombinata misle da to nije dobro, Vlada Srbije u to neće ulaziti.

Vučić je naglasio da, ukoliko rukovodstvo PKB i "njihov šef Dragan Đilas" neće da se to preduzeće proda, to neće biti problem, ali da niko ne treba da priča bajke da neko to hoće da otme, pa se onda pojavljuje Robin Hud da to spreči".

Vučić je tako odgovorio posalnici SDPS Slavici Savić, koja je rekla da se PKB prodaje ispod cene, iako je jedan od najvećih kombinata.

Ministarstvo poljoprivrede o tome ne govori ni reč. Postavlja se pitanje prodaje nekim kupcima sa Bliskog istoka, baš kada je PKB ušao u investicioni ciklus i sve obaveze ispunajva na vreme", rekla je ona u Skupštini.

Vučić je naglasio da on lično nema problem da laže sebi i bilo kome, da se ništa u ovoj zemlji neće moći uraditi, jer i kada postoji najbolja namera i kada postoji prilika da se nešto proda po višoj ceni, javljaju se oni koji to osporavaju.

Mi smo optuženi da izdajemo u zakup jedan hektar za 250 evra, a naši paori bi mogli da tu zemlju zakupe po višim cenama. Ponuđeno je 25.000 hektara, 8.000 je već izdato po 68 evra, tek toliko da se zna, rekao je Vučić.

On je poručio da ne treba niko da pokušava da izgrava zaštintika radnika, da kaže da neko učestvuje u pljački, jer oni koji su sada u vladi nikada neće pristati na tezu - svi su oni isti.

Vučić je polemisao sa liderom LDP Čedomirom Jovanovićem o predloženom zakonu o javnim preduzećima, za koga Jovanović tvrdi da je osnov za sistemsku korupciju, a Vučih da više neće biti partiskog rukovođenja preduećima

"Ne slažem se sa vama, doneli smo neke odredbe koje suštinski menjaju upravljanje javnim preduzećima i ne mogu da prihvatim stav da će neke koalicije postavljati 700 direktora tih preduzeće, jer će to sada raditi nezavisne komisije, a ne kao ranije partijske, rekao je Vučić šefu posalnika liberala i naglasio da ne može da se složi da se formira partijska država, već da je ovo početak njenog kraja.

Vučić je u parlamentu, gde ministri odgovaraju na poslanička pitanja, naglasio da su direktora najvećeg javnog preduzeća, koje je bilo partijska kasa, postavljale stranke, ali nije precizirao na koje preduzće misli.

"Sve do komandira čete su postavljale partije", dodao je potpredsednik vlade i naveo da ima stvari koje se ni njemu ne dopadaju, ali da je tu reč o "ceni političkih kompromisa".

Prema rečima Vučića, sadašnji direktor EPS ima "10 puta bolju biografiju od čoveka koji je bio na čelu tog preduzeća do pre dva meseca, a svi su govorili da je njegova smena bila desant na institucije".

"To je samo bio desant na piće", rekao je Vučić i naglasio da je "tamo bilo raznog pića velike vrednosti" Jovanović je ponovio ranije iznet stav da je predloženi zakon o javnim preduzećima osnov za sistemsku korupciju, koji se donosi u jeku borbe protiv korupcije.

Kakva je zemlja u kojoj je zakonom dopuštena takva koncetracija moći kakva se predviđa tim zakonom, pitao je Jovanović i dodao da je od 700 javnih predizeća samo 50 državnih.

"Da li imamo vladu posvećenu jednom cilju lili ne, a to je borba protiv korupcije", pitao je Jovanović ne sporeći, kako je naglasio, lične misije.

"Ako govorimo o domenu prava, vraćamo Srbiju u 19 vek. Ja bih na vašem mestu bio zabrinut kada otvorim novine i vidim da su članovi vladajuće koalicije okarakterisani kao kriminalci", poručio je Jovanović prvom potpredsedniku vlade.

Vučić se nije složio sa tim stavom i najavio donošenje niza zakona u borbi protiv korupcije.


(Tanjug Foto Beta Milan Obradović)

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Slavko Janjic

Mozda je i ova prica interesantna kao i ona o vlasnistvu u novinama Pressa (Vlasnici Miskovic i Djilas) jer je u PKB od nekog vremena Generalni direktor "biznismen" Mandic bivsi direktor Delte sadasnji Djilasov pulen (koji usput budi receno o poljoprivredi i ovakvom velikoj korporaciji kao PKB zna samo onoliko koliko mu se iz Djilasovog kabineta kaze) Mozda je sve ovo spremano da Delta kupi PKB ali sada kada je Alex Vucic (marka usisivaca) pokrenuo usisavanje paucine po srpskim "velikim biznismenima" izgelda da pripremljena Djilasova sema vise ne pije vodu ...

KO TO TAMO PEVA

Ako "radnici i sindikat" nece... :)) Vucicu nemoj da budes smesan, otkad se pitaju radnici i sindikati prilikom prodaje ili privatizacije?

Nezaposlena

Mi radnici uvek ispastamo,najmanje krivi,a najvise kaznjeni! Resenja za otkaz su otkucana! Pomozite nam!

special image