• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostić na čelu poslovnog kluba Privrednik

Skupština srpskog poslovnog kluba je danas u Beogradu podržala realizaciju evropske politike države, povećanja konkurentnosti domaće privrede i borbe protiv korupcije.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu, navedeno je da su članovi Privrednika na zasedanju usvojili godišnji izveštaj o radu, izabrala nove organe upravljanja i primili nove članove.

Za novog predsednika Kluba izabran je Miodrag Kostić, koji je nasledio Branislava Grujića, na kraju njegovog uspešnog mandata dugog dve godine i sedam meseci.

Skupština Privrednika je naglasila da je tokom godine, kroz rad članova Kluba koji su istovremeno i članovi Nacionalnog saveta za privredni preporod, primetno poboljšana komunikacija privrednika sa Vladom Srbije.

Privrednici su predložili set mera ekonomske politike koji će omogućiti značajno popravljanje privrednog ambijenta i otklanjanje nekih sistemskih zastoja, najviše kroz Zakon o uređenju prostora, građevinskom zemljištu i izgradnji koji je do sada kočio građevinsku delatnost.

Članovi Izvršnog odbora „Privrednika“ su Ivana Veselinović, Miodrag Babić, Vojin Lazarević, Slobodan Petrović, Goran Perčević i Nebojša Šaponjić, dok sastav Nadzornog odbora nije menjan pošto su reizabrani Dragoljub Vukadinović, Gojko Muhadinović i Ratko Zatezalo.

U članstvo Kluba primljeni su Dobroslav Bojović, generalni direktor preduzeća Napred i Darko Bajčetić, predsednik odbora direktora Centroproizvoda.

Novi predsednik Srpskog poslovnog kluba Privrednik Miodrag Kostić(53), po obrazovanju diplomirani ekonomista, u privatnom biznisu uspešan je već 27 godina.

Njegova MK Grupa je poslovni sistem koji broji više od 35 preduzeća i zapošljava oko 4.000 radnika u Srbiji i Ukrajini i spada među najveće poslovne sisteme u zemlji koji čine okosnicu domaće privrede.

O snazi ove kompanije govori i podatak da je MK Grupa samo za 2010. imala promet od preko 500 miliona evra. Trenutno je najveća vertiklano integrisana poljoprivredna kompanija u čitavoj Evropi koja direktno obrađuje oko 50.000 hektara zemlje u Srbiji i Ukrajini, sa ozbiljnim planovima za proširenje i na tržišta poput Rusije, Belorusije, Kazahstana, Sudana.

Kostić je osnovao i kompaniju MK Mauntin Rezort, pod čijim se okriljem nalaze hoteli Grand i Angella kao i apartmansko naselje Konaci „Sunčani Vrhovi" na Kopaoniku.

Vlasnik je i kompanije MK Fintel Wind, čija je osnovna delatnost proizvodnja "zelene" električne energije, i pionirske investicije u razvoj obnovljivih izvora energije, u Srbiji, na prvom mestu, energije vetra.

Kostić je, pored ostalog, i predsednik Srpsko-beloruskog poslovnog saveta', te član niza domaćih i međunarodnih poslovnih udruženja.

(MONDO/agencije, foto: Beta/Predrag Marković)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mladen

A da je predstavnik najveceg svetskog GMO giganta Monsanta za Srbiju ste zaboravili da napomenete? Samo " najveća vertiklano integrisana poljoprivredna kompanija u čitavoj Evropi" i "proizvodnja "zelene" električne energije". Iz vaseg teksta reklo bi se da je dusa od coveka.

special image