• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukidanje naknade za konverziju-pljačka Srbije

Koordinator Mreže za restituciju Mile Antić kaže da bi ukidanje naknade predstavljo najavu pljačke Srbije i poklon tajkunima.

"Takva odluka Vlade potpuno bi neutralisala i hapšenja i borbu protiv korupcije, jer je reč o poklonu vrednom milijarde evra", rekao je Antić za Radio-televiziju Vojvodine.

On je podsetio da je i Ustavni sud Srbije u septembru odbacio inicijative Luke Beograd i drugih administrativnih korisnika da im se ukine naknada za konverziju.

"Iza toga se krije možda i najveća pljačka u istoriji Srbije. Postavlja se pitanje zašto Grad Beograd, zašto Grad Novi Sad, zašto lokalne samouprave ili Republika ne inkasiraju te prihode, a zašto omogućavaju da to urade oni koji su uzurpirali to zemljište", upitao je Antić.

Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić najavio je da će Vlada Srbije usvojiti sutra navedenu uredbu i ocenio da će se na taj način "otkočiti" investicije u građevinarstvu.

"Uredba će omogućiti da se svi projekti koji su u toku i u kojima je konverzija zemljišta kočnica pokrenu i da počne izgradnja", kazao je Ilić i dodao da je za ukidanje konverzije zemljišta potrebna politička saglasnost svih članova vlade.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zagi

MIslim samo da se zna prevedeno na Srpsko hrvatski jezik -neko je dobio od opstine ili drzave zemljiste na koristenje koje nije restituisano odnosno vraceno bivsem vlasniku i po sadasnjem predlogu zakona da bi postao vlasnik a ne korisnik jos nista i ne mora da plati.Ovo je super a mogao sam imati kucu sa okucnicom u nekom parku U Beogradu koja sam ja budala bio i u kojoj drzavi ja zivi boze mili......

special image