• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Presude za korupciju u 2013.

Optužnice i optužni predlozi najvećim delom su završeni pa bi presude za 24 sporne privatizacije mogle biti sledeće godine, kaže prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

"Optužnice su već najvećim deloma završene, ili optužnice ili optužni predlozi, ali ako me pitate kada očekujem presude, ja očekujem da u toku naredne godine imamo više presuda", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Vučić je kazao da se u poslednjih 25 godina nije desilo da u Srbiji odgovara neka "krupna riba", a da sada, tužioci traže pojačanje jer ne mogu da postignu sve.

"Da smo hteli da selektujemo predmete mogli smo od Bus plusa do bilo kog, ova 24 predmeta koja imamo u izveštaju EU, to ćemo da radimo", rekao je Vučić i napomenuo da je vreme da se Srbija očisti od korupcije.

Vučić je istakao da je nemoguće boriti se protiv korupcije bez političke volje i da mora biti nulta toleranicija na korupciju.

"Morate da stvarate institucije i mi ih stvaramo. Neka pričaju i govore po medijima šta hoće i kako hoće, ali institucije moraju i radiće svoj posao. Drago mi je što je neko sa strane, a ne samo mi odavde rekao da je ovo bolje nego što je bilo i da ovo je napredak", naveo je potpredsednik.

Vučić je izrazio očekivanje da će od polovine sledeće godine i građani osetiti promene na bolje i dodao da se borba protiv kriminala i korupcije vodi i da bi se stvorili povoljni uslovi za investiranje u Srbiju i zapošljavanje ljudi.

"Ostaje nam da menjamo propise u skraćivanju birokratskih procedura, bržih dozvola da bismo imali više novca i zaposlenih", rekao je Vučić.

Vučih je rekao da očekuje da u narednih godinu ili godinu i po dana država izađe iz vlasništva iz svih medija. Na konstataciju da u medijima ima mnogo skrivenog vlasništva, Vučić je rekao da je to nesumnjivo i da će se i na tome raditi.

Upitan o prevremenim izborima, Vučić, koji je i predsednik vladajuće Srpske napredne stranke, je istakao da se SNS ne plaši izbora, ali da ima poverenja u koalicione partnere i da im je namera da urede zemlju.

"Insistiramo na dobijanju datuma (za početak pregovora sa EU). To je pragmatski, racionalan i realan pristup, to će otvoriti vrata mnogim kompanijama. Kad dobijete datum pružate sigurnost tim kompanijama... O izborima ne razmišljamo, ali ako bude bilo bilo kakvih želja i ideja o tome da narod nije uz nas i slično - izaći ćemo na izbore", rekao je potpredsednik vlade.

Vučić je rekao i da je politika vlade usaglašena na svim pitanjima i da on radeći na borbi protiv korupcije nije izabrao "ni najlakše ni najlepše".

"Izabrao sam posao u kojem sam sebi unapred presudio. Svejedno je kad će presuda da dođe u izvršenja, ali to radim za svoj narod. Želim da pokušam da uradim nešto za svoju zemlju", dodao je on.

Govoreći o pitanju Kosova, Vučić je kazao i da su integrisani prelazi između Kosova i centralne Srbije "možda najteža moguća stvar koja je ranije dogovorena".

On je naveo da bi bilo neozbiljno da se Srbija ne pridržava ranije postignutih dogovora i da bi izgubila kredibilitet, i dodao da sa druge strane Srbija trenutno ima najbolje odnose sa Rusijom u poslednjih 25 godina.

Govoreći o zaključku Saveta ministara EU, da bi davanje datuma Srbiji za otpočinjanje pregovora sa EU trebalo da se desi u prvoj polovini 2013, Vučić je kazao da je odluka iz Brisela bila očekivana.

"To je dobra odluka, ta odluka neće ljudima promeniti život, građani moraju da znaju da je reč o procesu, koji ne traje mesec ili dva", naveo je Vučić.

(Beta, foto: Beta/Darko Vojinović)

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dušan

Čisto da podsetim: nije mogao 1 čovek tek tako da dodje sam od sebe i kupi neki trgovinski lanac za neku siću i gotovo!

Bojan

Kako to kod vas sve presude i sudjenja idu ekspresno, gospodine Vucicu? Narod se sudi godinama jedan obican sudski proces koji je jasan kao dan traje u nedogled,a kad su politicari u pitanju sve to ide ekspresno.. DOKLE VISEEEEEEEE???? Dovedite melo te sudove u red a ne da se predmeti razvlace i zabacuju po fijokama sve do ZASTAREVANJA...

tito

preveliki zalogaj za tebe

special image