• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemamo sreće sa igrama na sreću

Srbija od industrije igara na sreću ima prihod od 45 miliona evra godišnje, što je upola manje od zemalja u regionu, objavila je danas Unija poslodavaca Srbije (UPS).

"U odnosu na broj stanovnika, aparata i kladionica prihodi u budžetu Srbije treba da budu najmanje 135 miliona evra godišnje, što ukazuje na gubitak u budzetu od 90 miliona evra", kazala je predsednica Upravnog odbora Sektora igara na sreću UPS Mirjana Aćimović.

Ona je kazala da u toj oblasti ima mnogo sive ekonomije i neregularnosti i da takvo stanje škodi legalnim priređivačima.

Aćimovićeva je navela da u Srbiji postoji 72 legalne kompanije za igre na sreću i 3.331 kockarnica i kladionica, dok je nelegalnih dva puta više.

Direktor Unije poslodavaca Srbije Dragoljub Rajić kazao je da je to udruženje na zahtev Ministarstvu finansija i privrede Srbije u oktobru predložila mere za unapređenje oblasti igara na sreću koje se odnose na bolji nadzor i kontrolu.

"Predlog obuhvata uvođenje 'on-lajn' sistema kontrole, osnivanje laboratorije za ispitivanje hardvera i softvera, izmene zakona i podzakonskih akata, izmene krivičnih zakona za nelegalne priređivače i stručnu obuku za terensku kontrolu", rekao je Rajić.

On je naglasio da Srbija zaostaje 20 godina za svetom kada su igre na sreću u pitanju.

Rajić je naveo kao veliki problem postojanje 2.000 internet sajtova, koji nisu zakonski uređeni i koji nude on-lajn igre bez ikakve zaštite korisnika.

(Beta)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

niko i neko

Pa kad bi inspekcija radila svoj posao kako treba, a ne uzimala mito od nelegalnih kladionica, onda bi drzava imala vece prihode!!!

special image