• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilas: Beograd vraća novac Delti za Blok 53

Beograd je spremio 650 miliona dinara da vrati na osnovu odustajanja firme iz Delta Holdinga od zakupa zemljišta u Bloku 53.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da je kompanija Delta Real Estate podnela gradu Beogradu zahtev za povraćaj novca na osnovu prestanka prava koršćenja zemljišta na lokaciji u Bloku 53.

Đilas je RTs-u precizirao da će Grad za te namene izdvojiti oko 650 miliona dinara (trenutno 5,7 miliona evra), iako je, kako je rekao, čuo da ta kompanija potražuje više novca.

"Ako ne budu hteli ono što mi budemo predložili, onda će stvar rešavati sud. To je jedan od razloga zašto u mandatu pre mene nije počelo sa oduzimanjem tih svih parcela koje su nekome date ili su u zakupu, a on ih nije priveo nameni", rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, Grad će to zemljište preuzeti i ponuditi na licitaciji.

"Grad ima obavezu da vrati taj novac. Videćemo ima li zainteresovanih da ga kupi, pa ćemo, možda, i kroz to dobiti podatak koliko zaista vredi", napomenuo je Đilas.

Sporno zemljište, odnosno postupak njegovog dobijanja a zatim i procedure davanja prava na korišćenje daljim firmama, i na kraju zahtevu za konverziju prava korišćenja u vlasništvo nad zemljištem, bilo je od interesa policiji i o tome je vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković nedavno dao svoj iskaz u svojstvu građanina.

Delta je zemljište svojevremeno platila u protivrednsoti od osam miliona evra, a onda ga je prodala (pravo) jednoj od svojih kćerki firmi DelRealu za devet, navodno cena je porasla zbog ulaganja u zemljište.

Početkom meseca DelReal je obavestio javnost i Grad da odustaje od zemljišta jer je potencijalni partner, čuveni nemački Bauhaus, odustao od investicije u Beogradu.

(Tanjug, foto: Beta/Nenad Petrović)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pravednik

Polako prvo da se utvrdi da li Delta i Miskovic duguju drzavi, pa onda da se vrate pare. Da ne bi se desilo da nema odakle da se naplati jer su novci na Kajmanskim ostrvima!

special image