• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani, uprkos Jumku,ne odustaju od Vranja

Kompanija Ditra Italija neće odustati od investicije, uprkos teškoćama da iznajmi ranije dogovoren prostor u Jumku, kaže ministarka regionalnog razvoja Verica Kalanović.

Na konferenciji za novinare u Vranju, ona je rekla da kompanija za proizvodnju nameštaja Ditra ima problema sa rukovodstvom Pamučnog kombinata Jumko od koga je trebalo da iznajmi deo prostora.

Kalanović je rekla da Jumko nedovoljno koristi hale koje je trebalo da iznajmi Ditri, i da će u svakom slučaju u Vranju biti nađen adekvatan smeštaj za italijansku kompaniju, makar i kroz grinfild investiciju (nova fabrika "sa ledine").

"Ditra nije odustala od investicije u Vranju i u toku naredne godine zaposliće 400 ljudi. Ditra je čvrsto rešila da fabriku izgradi u Vranju", kazala je Kalanović.

Kalanović je na pitanje novinara rekla i da će se rekonstrukcija zgrade vranjske Gimnazije "Bora Stanković" koja je počela krajem prošle, 2011. godine, biti završena uz pomoć posebnog fonda Ministarstva za regionalni razvoj, budući da je kredit Evropske investicione banke (polovina od 150 miliona dinara) "zakočen" zbog zastoja drugih projekata (rekonstrukciji Studentskog doma 'Patris Lumumba' u Beogradu), zakočen deo programa i kredita", kazala je Kalanović.

Ministarstvo za regionalni razvoj obezbedilo je 300 miliona dinara iz svog posebnog fonda za isplatu radnika preduzeća "Crna Trava" koji su radili na rekonstrukciji Gimnazije u Vranju i za obezbeđenje sredstva, tako da će rekonstrukcija biti završena početkom 2013. godine.

(Beta, foto: Beta/Milan Obradović)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image