• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Fiat 500" - hit u svetu

Direktor "Fiat automobila Srbija" Antonio Ćezare Ferara izjavio je da su prvih 30.000 automobila "fijat 500 L" praktično razgrabljeni i da se ne stiže da se naprave zalihe.

"Dnevno proizvodimo oko 480 vozila, a na parkingu u ovom trenutku imamo tek oko 400 vozila. I taj kontingent automobila već narednog dana kreće put Evrope. Spremamo i automobil sa sedam sedišta. Taj posao ćemo završiti do polovine naredne godine", istakao je Ferara u intervjuu današnjim "Novostima".

Samo za šest prethodnih meseci, u novoj fabrici u Kragujevcu i kod sedam ključnih kooperanata iz Italije, posao je našlo oko 2.900 radnika, a "Fijat Srbija" je sada spreman da proizvodi vise od 17.000 automobila mesečno, rekao je Ferara.

On je podsetio da je u delu fabrike, poznatijem kao "Karoserija", montirano oko 320 robota, a u ostalim delovima firme još oko 100.

"Tvrdim da to nemaju druge konkurentske fabrike. Čovek može da pogreši, ali ovi kompjuteri najnovije generacije - nikako. Imamo program koji nam potvrđuje da nam je svaki šraf dobro postavljen. I za to kompjuter izbaciju odgovarajući sertifikat. To prilažemo svakom kupcu - od Amerike do Australije, ako je potrebno", rekao je on.

Za sada se u Kragujevcu ne odustaje od proizvodnje "punta". U pitanju je najprodavaniji "Fijatov" automobil koji je doživeo tri verzije i koji je prodat u skoro sedam miliona primeraka.

"Imamo dobar automobil koji je izuzetno tražen na tržištu severne Afrike - u Maroku, Tunisu i Egiptu", kazao je Ferara i dodao da će "punto" proizvoditi sve dok postoji potražnja.

(Tanjug, foto: FAS)

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Whicher-Undertaker

Ja trenutno vozim trećeg Fiata u životu i za sad sam jako zadovoljan onim što mi pruža, cene delova su pristupačne i to je pravi auto za naše podneblje hoću da kažem obične ljude i radnike, vozio sam i Opela verujte nemože da prismrdi Fiatu, sve je rečeno kad je Opel počeo da kupuje Fiatove JTD motore.A ovaj 500l je odličan auto samo je preskup za naša primanja nadamo se da će biti hit u svetu, da u budzet donese što više para.

Budalica

Samo napred kragujevčani!!! A ovi kojima je skupo neka shvate da auto nije ni pravljen za naše tržište! I da kad bi bio pravljen za naše tržište, tih 30000 komada bi se prodavali 5 godina!!! Ljudima je cilj proizvodnje 160000 skupljih automobila godišnje. A kome treba auto, a nema para (kao ja), neka kupo polovnog dobrog punta za 3000€, realno!

garavi

nego sta do j . . a je . samo da je malo jeftiniji , kupicu ga za 3-4 god.

special image