• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tabaković: Da hrana manje gura inflaciju

NBS predložila Vladi mere kako mbi cene hrane manje uticale na inflaciju. Tabaković zadovoljna urađenim do sada.

Savet Narodne banke Srbije (NBS) predložio je Vladi Srbije mere koje treba da preduzme u agrarnoj politici da cene hrane i njihova oscilacija ne utiču tako mnogo na inflaciju, rekla je večeras guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.

"NBS ne može sama na to da utiče", rekla je Tabakovićeva RTS-u i navela da za NBS inflacija nije "crna kutija" i da znaju da u najvećoj meri zavisi od cena hrane.

Sednica Saveta je održana pre nekoliko dana, rekla je Tabakovićeva i navela da nije nezadovoljna radom NBS, obećavši bolju narednu godinu.

"Postigli smo nešto, ali ne onoliko koliko sam mislila, što mi daje za pravo da od Nove godine nametnem ubrzaniji tempo", rekla je guvernerka NBS.

Ona je navela da ne zna da li će i koliko oslabiti kurs dinara, jer to, kako je kazala, jeste deo predviđanja i deo prelivanja loših ili dobrih uticaja evro zone.

(Tanjug Foto Beta Nenad Petrović)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kiza

TOPLA VODA NE PRAVI INFLACIJU.Prave je EPS, Srbija gas, Telekom,Pošta i tako redom, sve što je u vlasništvu države.Seljaci ili ti proizvođači sa tim nemaju veze.Šta je inflacija.. da li neko zna.Odgovor je prost. Ono što troše ne radnici.U par rečenica se može reći sve, bez vlade, bez agencija, bez ne vladinih organizacija, bez saveta za ovo i ono, bez kriznih štabova, bez istrage, bez suđenja.. Ali ovo su derivati demokratije i to je uvek tu.

Idealista

Izmislila toplu vodu!

special image