• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurković: Brzim reformama do investicija

Direktor Američke privredne komore Miloš Đurković tvrdi da brzim ekonomskim reformama vlada može da doprinese da strane investicije brže dođu u Srbiju, a ne u neku drugu zemlju.

Komentarišući podatak da 80 stranih kompanija čeka na ulaganje u Srbiju, on je za RTS rekao da "najviše čekaju zbog opšteg stanja ekonomije u svetu i globalne krize koja još uvek traje".

"Takođe, smatram da brzim ekonomskim reformama vlada može da doprinese da te investicije brže dođu kod nas, a ne u neku zemlju ako već odluče da dolaze", rekao je Đurković i dodao da je to ključ.

On je podsetio da su pre formiranja vlade izneli osam ekonomskih prioriteta koje bi ona trebalo da usvoji kako bi se privukle nove investicije, ali i da bi se postojeći investitori učinili zadovoljnijijm i srećnijim jer su, kako je rekao, zadovoljni investitori najbolja reklama.

"Od osam prioriteta mogu da kažem da je vlada brzo poradila na par, a jedan je ukidanje 138 parafiskalnih nameta", rekao je Đurković i dodao da je u Zakonu u zemljištu najavljeno brže dobijanje građavinskih dozvola, a da je i uređen i Zakon o konverziji.

Prema njegovim rečima, ohrabruje i najava premijera da će se do kraja 2013. godine doneti novi Zakon o radu.

Komentarišući očekivanje vlade da nivo investicija bude oko 2,5 milijardi evra, on je naveo da moramo da težimo tom broju, jer je to neki nivo koji je potreban da bi se obezbedio i nastavio privredni rast.

(Tanjug Foto Beta Arhiva)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kiza

KO ČEKA TAJ DOČEKA.čEKAM OD 1997 I VALJDA ĆU DOČEKATI.USPUT TRUĆAM PO OVIM FORUMIMA NE BILI SE JOš KO PRIHVATIO ali mrtvilo je.Kako će da dođe ako će neko da ga pokrade?

special image