Pre nego što se večeras uputite u provod, gricnite koju šparglu. Tako ćete smanjiti rizik da se sutra probudite sa opasnim mamurlukom.
Konzumiranje špargli tokom večeri kada se popije koja čašica više alkohola može da ublaži kasniji mamurluk - pokazali su rezultati jednog južnokorejskog istraživanja objavljenog u časopisu JOFS (Journal Of Food Science).
Radi se o tome da špargla, bogata amino kiselinama i mineralnim solima, može da ukloni toksine prisutne u organizmu nakon konzumiranja alkohola, preneli su danas francuski mediji.
Problem je, međutim, što se u decembru teško može pronaći špargla, jer se obično konzumira u periodu od maja do juna.
Zato je najbolje rešenje ograničeno konzumiranje alkohola, pogotovo ako se posle upravlja vozilom.
(Tanjug)
Radi se o tome da špargla, bogata amino kiselinama i mineralnim solima, može da ukloni toksine prisutne u organizmu nakon konzumiranja alkohola, preneli su danas francuski mediji.
Problem je, međutim, što se u decembru teško može pronaći špargla, jer se obično konzumira u periodu od maja do juna.
Zato je najbolje rešenje ograničeno konzumiranje alkohola, pogotovo ako se posle upravlja vozilom.
(Tanjug)