• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tigar menja direktora i čeka pare od Vlade

Nadzorni odbor pirotske fabrike gumenih proizvoda konstantovao je ostavku generalne direktorke Jelene Petković, saopštila je ta fabrika.

Kako se navodi, odluka o imenovanju generalnog direktora biti doneta "nakon odgovarajućih konsultacija u najkraćem mogućem periodu".

Samostalni sindikat kompanije Tigar iz Pirota zatražio je 1. februara ostavku generalne direktorke Jelene Petković zbog neisplaćenih plata za novembar i decembar i neuplaćenih doprinosa.

Na jučerašnjoj sednici Nadzornog odbora Tigra razmatrana je situacija u kompaniji i "konstatovao da se čine napori kako bi kompanija obezbedila dugoročna sredstva na bazi garancije Vlade Srbije".

Pre dva dana Kompaniji Tigar je uplaćeno 200 miliona dinara kako bi se radnicima tog preduzeća isplatile zaostale zarade i doprinosi, a u skladu sa dogovorom koji je postignut na sastanku rukovodstva i ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića.

Ministar Dinkić je pre nedelju dana najavio da će Vlada obezbediti odgovarajuću garanciju Fonda za razvoj u iznosu od 15 miliona evra kako bi se izvršio reprogram kompletnih dugova "Tigra" i obezbedila sredstva za obrtni kapital, kako bi porudžbine koje ta kompanija ima mogle da se realizuju.

To bi omogućilo Tigru da izađe iz finansijskih problema koji je prate od prošle godine, rekoa je Dinkić i dodao da taj proizvođač gume i hemijskih prizvoda može računati i na kredit Evropske investicone banke u vrednosti od četiri miliona evra.

"Obavešten sam da je generalna direktorka podnela ostavku. Shvatam to kao njen moralni čin i očekujem da će uskoro biti izabran novi direktor koji će nastaviti da vodi kompaniju putevima uspeha", izjavio je tada Dinkić.

(Beta, foto: KompanijaTigar)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vojvoda

Što im vlasnik, tj. Mišlen, ne uplati novac da normalno rade nego traže novac od Vlade Srbije?

slavisa

i nadzorni odbor da odgovara a ne da prihata ostavku.i svi zagrljeni pravo u cuzu.

special image