• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fijat u Kragujevcu radi punom parom

Generalni direktor Fijat autobomobila Srbija Antonio Ćezare Ferara kaže da kragujevačka fabrika radi punim kapacitetom i predstavio premijeru Dačiću i ministru ekonomije Dinkiću prototip modela sa sedam sedišta.

Direktor Ferara je danas podsetio da je Fijat u tu fabriku uložio milijardu evra, rekao da će u drugoj polovini godine automobil "500L" da se izvozi i na američko tržište, kao i da će proizvodnja biti proširena na model sa sedam sedišta.

Taj model je danas, u varijanti prototipa, predstavljen premijeru Ivici Dačiću i ministru finansija i privrede Mlađanu Dinkiću.
Model sa sedam sedišta ima dizel motor 1,6 i radi na metan.

"U rekonstrukciju proizvodnih pogona u Kragujevcu uloženo je 850 miliona evra, a u najmoderniju opremu još oko 150", rekao je Ferara i podsetio da je do kraja prošle godine u fabrici proizvedeno ukupno 30.000 standardnih automobila '500L'.

Naglašavajući da se 99 odsto ukupne proizvodnje izvozi, Ferara je rekao da se u ovoj godini planira proizvodnja od 110 do 180 hiljada automobila. Koliko će tačno biti proizvedeno zavisi samo od zahteva tržišta.

Da li će se "petstotke" razmnožiti i srpskim ulicama zavisi pre svega od kupovne moći domaćeg kupca kome je taj automobil trenutno preskup, pa je ministar Dinkić je naveo i da se razmišlja o tome da se ponudi kupcima u našoj zemlji po specijalnim popustima.

On je napomenuo i da će ove godine jedna petina srpskog izvoza ići iz FAS-a, i da je ta kompanija ispunila sve obaveze.



Premijer Ivica Dačić rekao je da Fijat već danas možđe da proizvede automobila u Srbiji koliko treba a da će se pokušati dogovor sa Rusijom da se na tamošnjem tržištu srpski model prodaje bez carina.


(MONDO/agencije, foto: Tanjug/Miloš Milivojević)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image