• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ubiti Zorana Đinđića" 12. marta u Beogradu

Pozorišna predstava "Ubiti Zorana Đinđića" Studentskog kulturnog centra Novi Sad gostovaće 12. marta u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić" na sceni "Aleksandar Popović".

Predstava je nastala po motivima drame "Ubiti Zorana Đinđića" koju su napisali Rajko Đurić i Zlatko Paković, a adaptaciju i režiju potpisuje Paković koji kaže da "na atentat na Đinđića treba gledati đinđićevski".

"Istina se ne nalazi, dakle, u motivima za ubistvo premijera, nego u rezultatima tog ubistva. Dosta se govorilo o izvršiocima, vreme je da govorimo o korisnicima atentata", izjavio je on, a prenosi "Blic" i dodao da je "ova predstava osveta svima onima koji su priželjkivali Đinđićevo ubistvo i njime se okoristili".

"Njima se treba izrugivati na smrt, jer oni čine sve da građani i građanke Srbije budu nezadovoljni i sumorni. Predstava je poput sna, poput onog sna iz kojeg se budimo od sopstvenog smeha. Ali, buđenje je košmarno, jer se budimo u jalovoj stvarnosti, bez perspektive za one koje volimo. Ovde i sada hoćemo da dostignemo ironiju koja ume osvetnički da likuje nad grozom i da razveselimo Đinđićevu sen", poručuje Paković.

Pozorišna kritika je posle premijere prošle godine u Novom Sadu uglavnom pozitivno ocenila ovaj "jednočasovni brehtijanski dramski igrokaz", kao "važnu i moćnu predstavu, izraz snage sinkretičkog i kritičkog pozorišta".

U predstavi igraju Nikola Đuričko, Emina Elor, Bojan Dimitrijević, Jovana Stipić, Igor Filipović i Milijana Makević. Scenografiju je uradio Nikola Džafo, muziku je komponovao Božidar Obradinović, tekst songova napisao je Tomislav Marković. Dizajn plakata potpisuje Vladimir Strajnić.

Pogledajte insert iz predstave.



(MONDO)

Komentari 20

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

glas_razuma

od cele vizije osta samo "Viktorija group",eee za cije babino zdravlje udarasmo u serpe i lonce,tukli se sa policijom!to je bio test jer ako pogledate arapsko prolece slicnost se sama namece!

Srbija

Blago onom ko dovijeka živi, imao se rajšta i roditi!

dragance

ostavite vise coveka nek pociva u miru. svi bi preko njega da se ogrebu, dokle vise, to je tragedija za njegovu porodicu, i da se zavrsi vise sa tim, sta kao propali smo jer njega vise nema, a da je ziv sad bi smo bili svajcarska, dosta bre vise, jadna smo mi zemlja ako smo imali samo jednog coveka koji je valjao. i ovi sto prave te predstave, verovatno su i oni dobili neku sicu, mucenici...

SERIJE