• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalanović najavljuje oštru kontrolu opština

Država će uveti mnogo strožiju kontrolu načina na koji se na lokalnom troše pare koje dolaze iz republičkog budžeta, najavljuje resorna ministarka.

Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović izjavila je danas u Nišu da Svetska banka nije zadovoljna kako lokalne samouprave troše sredstva dobijena kroz povećanje transfera sa centralnog nivoa.

"Ja takođe, nisam zadovoljna i država će tu uvesti mnogo strožu kontrolu", rekla je Kalanović koja je o tome infromisala predsednike opština i gradonačelnike juga Srbije na sastanku na kome se razgovaralo o razvoju tog dela Srbije.

Ta sredstva od 40 milijardi dinara godišnje dodatnih transfera se ne troše na odgovorajući način, rekla je Kalanović Tanjugu, i dodala da ona ima spisak opština koje su negativni primeri.

Ona je dodala da će razgovarati sa predstavnicima tih lokalnih smouprava i navela da se neće zalagati da se transferi smanje, ali da će se zalagati da se novac troši za razvoj, a ne za povećanje plata u administraciji, službena putovanja i kupovinu luksuznih automobila.

"Dodatna sredstva od transfera nisu bila predviđena za dodatne namene, osim za razvoj lokalnih zajednica", istakla je ona.

Kalanović je rekla da će ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić doći 25. marta u Niš sa nekoliko investitora i napomenula da bi Niš mogao da bude mesto proizvodnje delova za automobilsku industriju.

(Tanjug, foto: Tanjug/Nemanja Jovanović)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Duda

Pa brate i bio je red da to neko uradi . Trose ljudi koliko ko hoce , vozikaju se , putuju , krkaju po kafanama ,napunili kancelarije (ne)radnom snagom da cestito nemozes u njih ni da udjes kad ti nesto zatreba a o neljubaznosti i drskosti da i ne govorimo , toplo im unutra i samo se stiskaju, plate dobre i udribrigu na veselje.

special image