• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kome će zemlja kod Čente sud će reći 3.aprila

Privredni sud u Zrenjaninu zakazao je za 3. april ročište na kojem se očekuje odluka da li će na državnom poljoprivrednom zemjištu raditi PKB ili zakupci.

Oranice kod Čente sada koristiti Poljoprivredna korporacija Beograd(PKB) ali su ih zemljoradnici zakupili na licitaciji.

Poljoprivrednici iz Čente i okolnih sela zakupili su državno zemljište, na dve licitacije, avgusta prošle i početkom ove godine, po oglasu Grada Zrenjanina, raspisanog za zakup oko 1500 hektara, državne zemlje, u k.o. Čenta i k.o. Perlez.

Polovina tog zemljšta su obradive oranice a ostatak pašnjaci.

PKB je tužio Grad Zrenjanin, a radnici te korporacije su fizički u dva navrata sprečili zakupce da uđu u njive, koje su delom zajesane pšenicom i uzorane, pa je taj spor došao do Privrednog suda u Zrenjaninu.

Na današnjem, pripremnom ročistu, obe strane su iznele svoje viđenje, posle čega je sud najavio ročište i odluku 3. aprila.

Uz zakupce državnog zemljišta, odluka suda posebno interesuje 30 zaposlenih u PKB, u Radnoj jedinici Čenta, koji decenijama obrađuju 212 hektara oko svog sela i samo od toga žive.

Zastupnici PKB smatraju da licitacija nije održana na zakonit način, dok republički i gradski javni pravobranioci tvrde suprotno, odnosno da je sve urađeno po zakonu i po Programu korišćenja poljoprivrednog zemljišta u drzavnoj svojini, na koji je dala saglasnot Uprava za poljoprivredno zemljište.

(Tanjug, ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image