• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić baš pohvalio Dinkića

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić čestitao je svom kolegi u Vladi Mlađanu Dinkiću, ukoliko je tačno da je ministar finansija i privrede uspeo da nađe stareškog partnera za Jat ervejz.

On je naglasio da mu pruža podršku da uspešno okonča taj posao.

"Svaka čast Dinkiću ukoliko je uspeo da nađe strateškog partnera za Jat", rekao je Mrkonjić Tanjugu, reagujući na najavu Dinkića, koji boravi u radnoj poseti Abu Dabiju, da bi sredinom aprila mogao da bude potpisan Memorandum o razumevanju o strateškom partnerstvu kompanija Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i domaćeg avio prevoznika Jat ervejza.

Napominjući da on lično nije prisustvovao pregovorima sa Etihadom, Mrkonjić je ukazao da su stabilizacija našeg nacionalnog avioprevoznika i dovođenje strateškog partnera paralelni procesi.

Mrkonjić je rekao da ne bi voleo da se ponove slučajevi kada nije bilo ništa od najavljenih strateških partnera.

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija i privrede, partnerstvo JAT-a i Etihada podrazumeva kompletnu modernizaciju JAT-ove flote, odnosno nabavku novih aviona, na osnovu čega bi Etihad mogao da preuzme 49 odsto vlasništva u JAT-u i zaključi dugoročni ugovor o upravljanju kompanijom.

To bi obezbedilo da JAT postane deo alijanse Etihada i omogućilo bi profitabilno poslovanje naše nacionalne avio kompanije u budućnosti.

Etihad je izrazio spremnost da odmah pomogne JAT-u u lizingu četiri nova aviona koji su potrebni već od juna zbog početka turističke sezone.

Komercijalna saradnja JAT-a i Etihada podrazumeva uvođenje svakodnevnih letova na liniji Beograd-Abu Dabi od sredine godine, kao i otvaranje linije u saradnji sa Er Berlin na relaciji Beograd-Berlin-Čikago i još tri destinacije za Sjedinjene Američke Države.

Etihad raspolaže sa flotom od 72 savremena aviona. Prošle godine ova kompanija ostvarila je prihod od 4,8 milijardi dolara, a poseduje manjinsko vlasništvo i pravo upravljanja u nemačkom Er Berlin, irskom Er Lingus, Virdžin Australija i Er Sejšeli.

(Tanjug/Foto: Rade Prelić, Tanjug )

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Džoni

Ja ću tebe vojvodo a ti mene serdare!

special image