• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komisiju za konkurenciju brine tender"za NIS"

Komisija za zaštitu konkurencije obavestila je Udruženje naftnih kompanija Srbije da je zabrinuta zbog mogućeg narušavanja ravnopravnosti regresiranim gorivom. Naftaši kažu da je resorno ministarstvo tender za agrarni dizel "namestilo" za NIS.

Komisija je, i pre zvaničnog zahteva za ispitivanje povrede konkurencije u prodaji regresiranog goriva za poljoprivredu, predložila preduzimanje svih potrebnih mera za obezbeđivanje ravnopravnosti na tržištu.

Komisija za zaštitu konkurencije je obavestila UNKS da je uputila dopis Ministarstvu poljoprivrede kojim je izrazila zabrinutost zbog mogućih negativnih efekata na stanje konkurencije na tržištu nate i derivata nafte u Srbiji, navedeno je u današnjem saopštenju Udruženje naftnih kompanija Srbije.

"Komisija je predložila Ministarstvu preduzimanje svih potrebnih mera, odnosno redefinisanje uslova propisanih Javnim pozivom, kako bi se svim učesnicima na tržištu, omogućilo delovanje pod ravnopravnim uslovima, čime bi se mogućila dosledna primena Zakona o zaštiti konkurencije", preneo je UNKS sadržaj dopisa.

UNKS je 19. marta zatražio od Komisije za zaštitu konkurencije i nadležnih ministarstava da hitno reaguju i omoguće poljoprivrednicima da regresirano gorivo mogu da kupe na bilo kojoj benzinskoj stanici u Srbiji, koja poseduje licencu Agencije za energetiku.

"Način prodaje regresiranog goriva za koji se opredelilo Ministarstvo poljoprivrede dovešće do ozbiljnog narušavanja konkurencije, ugrožavanja prava potrošača, ali i kao prethodni put, doći će do poremećaja u snabdevanju", saopštio je tada UNKS, tvrdeći da kriterijume definisane Javnim pozivom za izbor najpovoljnijeg ponuđača radi isporuke dizela za prolećne radove u poljoprivredi "može da ispuni samo NIS".

(Tanjug, foto: printscreen)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image