• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delez nešto načuo o socijalnoj korpi

Trgovinski lanac Delez (Delhaize) je "upoznat s idejom" uvođenja socijalne korpe, ali ih Vlada Srbije "nije informisala o bilo kakvoj konkretnoj inicijativi". Belgijska kompanija opredeljena za tržišnu utakmicu i konkurenciju.

"Delez Srbija veruje da je najbolji način obezbeđivanja nižih cena i više investicija kroz podršku Vlade i Ministarstva trgovine slobodnom tržištu u svim segmentima lanca - od proizvođača do trgovaca", rečeno je za agenciju Beta u toj kompaniji.

Taj trgovinski lanac istakao je važnost predvidljivosti zakonodavstva u Srbiji kako bi se zaštitile i privukle investicije u zemlju.

"Delez Srbija će nastaviti da vodi otvoren dijalog sa Vladom Srbije", navodi ta kompanija.

Delez navodi da je bio i ostao posvećen obezbeđivanju pristupačnih proizvoda za potrošače i da nije podizao cene posle prestanka važenja Uredbe o ograničenju marži u 2012. godini.

Ministarstvo trgovine je najavilo da će od početka aprila u trgovinama u Srbiji potrošačima biti ponuđeni proizvodi iz socijalne korpe po cenama nižim u proseku za oko 10 odsto.

U socijalnu korpu će ući 10 do 15 robnih grupa i trgovci će sami birati koje artikle će ponuditi po najpovoljnijim uslovima i koliki će biti popusti na taj proizvod.

Koncept socijalne korpe je, kako navode u Ministarstvu, sprovođenje deklaracije potpisane s trgovinskim lancima krajem prošle godine kojoj su pristupili najveći trgovinski lanci.

Deklaraciju su potpisali Delez, Merkator, Idea, DIS, Veropulos, Metro, Gomeks i Univereksport, a iniciralo Ministarstvo trgovine.

Za sada je prodaju proizvoda iz socijalne kore počeo samo domaći trgovinski lanac DIS, koji je danas određene proizvode snizio za četiri do 18 odsto, dok u drugim većim trgovinskim lancima u Srbiji još nisu mogli da kažu koji će proizvodi biti ponuđeni kupcima po nižoj ceni i kada.

(Beta, foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image