• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tabaković u Vašingtonu o pregovorima s MMF

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je večeras da će Srbija u maju sa Međunarodnim monetarnim fondom pregovarati o aranžmanu iz predostrožnosti.

"Razgovori teku u dobrom smeru. Nismo neko ko je ovde došao da izmoli pomoć, mi smo svesni da nam je ovde mesto i to mesto treba sačuvati tako što ćemo imati savetnike u MMF i pregovarati, nadam se u maju, o aranžmanu iz predostrožnosti", rekla je za RTS Tabaković, koja boravi u Vašingtonu.

Ona je dodala da u Vašingtonu brani odluke koje je NBS spremna da preduzme i reformske procese koje je rešena da učini i da pre svega pokaže da Srbija ima kredibilitet i u fiskalnoj politici koju vodi i u rešenosti da vodi monetarnu politiku koja će doprineti stabilnosti i finansijskog sistema i stabilnosti sistema u kome će investitori rado ulagati.

Tabaković je navela da delegacija NBS "ne igra nikakve igre u kojima sakriva podatke o stanju u kojem se Srbija nalazi i vrlo otvoreno razgovara sa predstavnicima Misije".

Tabaković je navela da je očekuju i sastanci sa predstavnicima Svetske banke, dodajući da Srbija od te institucije ne očekuje nove kredite, već tehničku pomoć, asistenciju i savete da reformske procese uradi i da oni budu efikasni i zasnovani na modelima da građani žive bolje.

"To je osnovna nota današnjih razgovora finansijske elite iz čitavog sveta, gde se samo postavljala dilema da li MMF i SB treba da se prilagođavaju budućnosti, a ja mislim da treba da se prilagođavaju relanosti i da grade budućnost tako što će raditi na ekonomskim modelima od kojih će imati korist najveći broj građana u svetu", navela je guvernerka NBS.

(Tanjug/foto. Danilo Peternek, Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image