• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na sledećoj Vladi o Srbijagasu

Pomoćnik ministra energetike Srbije Petar Stanojević izjavio je danas da će Vlada na prvoj sledećoj sednici usvojiti plan restrukturiranja Srbijagasa koji je predložilo Ministarstvo energetike.

"Materijal će biti usvojen i to je jedino što mogu da kažem u ovom trenutku", istakao je Stanojević u izjavi agenciji Beta. Na pitanje da li će to biti za desetak dana, Stanojević je kazao i ranije.

Stanojević je naveo da je prema tom predlogu rok za reorganizaciju i konsolidaciju Srbijagasa do kraja ove godine.

"Nama je jako žao što je Srbijagas u velikim gubicima i zbog toga moramo nešto da preduzmemo. Nadamo se da ćemo u sledećoj godini imati novo javno uspešno preduzeće", kazao je on.

Stanojević je naglasio da Ministarstvo energetike čini sve da očuva stabilnost tržišta energenata, a s tim u vezi i tržište gasa u Srbiji.

"Srbijagas se restrukturira zbog potrošaca, zaposlenih u tom javnom preduzeću i energetske satbilnosti. Promene u Srbijagasu nalažu i Zakon o energetici i direktive Evropske unije", kazao je Stanojević.

Tekst predloga polaznih osnova za restrukturiranje Srbijagasa može se pogledati na internet stranici Ministarstve energetike.

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović smatra da će Srbijagas otići u stečaj ako se bude podelio i restrukturirao kako je predložilo Ministarstvo energetike.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image