• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstava o Tesli u Njujorku

Rediteljka Sanja Beštić postavlja predstavu o slavnom naučniku na of-Brodveju. Premijera 24. maja.

U njujorškom of-Brodvej teatru "80", Beštićeva, Beograđanka koja živi i radi u Njujorku, predstaviće priču o poslednjim danima slavnog naučnika Nikole Tesle.

"Predstava donosi uvid u poslednje dane Teslinog života u sobi njujorškog hotela, dok je skrhan zbog razaranja i uništenja u svojoj domovini. Pogledaće kroz oči starog Tesle u njegove godine mladosti. Predstava će istražiti mnoge rizike koje je preuzeo u svetu nauke otkrivajući stvari koje bi nam mnoga tehnološka dostignuća donela mnogo ranije. Takođe će obasjati novu svetlost na odnos Tesle i Tomasa Edisona, i nateraće publiku da se zamisli nad Edisonovim otkrićima", navodi se u saopštenju.

Ulogu Tesle tumače Džek Dimić (stari Tesla) i britanski model i glumac Džejms Li Tejlor (Tesla u mladosti). Tom Kapadona igra Edisona, Džef Solomon Marka Tvena, a ostale uloge tumače Adam Pagdon, Luka Mijatović, Entoni Gerino, Alesandro Kola i Samanta Slejter.

Pošto se ove godine obeležava 70. godišnjica Tesline smrti, Beštićeva nije mogla da odabere bolji trenutak za postavljanje komada koji potpisuje Šeri Grober, a koji će biti na repertoaru do 8. juna.



(MONDO, foto Zoran Trifunović)

Tagovi

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srbin do koske

Tesla je bio i ostao kosmo polita, Srbiju nikad nije satrao za svoju postojbinu a nas Srbe za svoju braču, čovek je bio opičen do koske.... Za mene kao Srbina kao Srbin Tesla je bio i ostao jedna velika nula. Svetski naučnik , da, genije ...da...... Rodoljub ne

Jedan Fikus

Lepo i vredno paznje, a kod nas nista, kao da nije nas veliki naucnik. Tuzno i sramotno...

ja,pa ja...i opet ja

Sad ce gospoda iz Croatie rec kak je Tesla njihov!A Srbijanci oce da ga preuzmu i prave predstavu u njegovu cast! Ah,kakva nedaca...

SERIJE