• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Da prodamo Telekom i šta onda?

Vicepremijer kaže da za Telekom, na čelu sa Predragom Ćulibrkom, može da se dobije više novca nego što je nuđeno prethodnoj vladi, ali da ne postoje projekti u koje bi se on uložio.

"Mislim da smo, bez obzira na to što je Telekom nakon toga (tendera prethodne vlade) temeljno uništen, u stanju smo da od dolaska Predraga Ćulibrka na čelo kompanije postignemo višu cenu", ističe prvi potpredsednik srpske vlade.

"Pitanje je šta s tim novcem, da ga bacimo u bunar? Ako njime smirimo socijalne tenzije, šta ćemo da radimo za godinu dana, za dve? Ne prodaje se nešto samo radi prodaje", rekao je Aleksandar Vučić za "Večernje novosti".

On je naveo da je problem to što ne postoje projekti u koje bi se te pare uložile.

"Ako bi otišle u plate u javnom sektoru, to bi bila prava katastrofa za Srbiju. Deficit bi dodatno skočio, a resurs poput Telekoma bio bi potrošen nizašta... Nemamo projekte. Tako s kreditom za železnicu na listi mora visoko da se pojavi pruga Valjevo - Loznica, zato što za to imamo projekat. Za drugo ne postoje", rekao je Vučić.

On je ocenio da je težak i ozbiljan problem i to što ne postoje projekti za prugu Pančevo - Beograd - Subotica prema Budimpešti ili do Zagreba.

Vučić kao problem ističe dugove namenske industrije napominjući da njihovo poslovanje sada kontrolišu oficiri, preko nadzornog odbora, a ne politički postavljena lica.

"Kontrola trošenja novca je neophodna, jer ako država ulaže hoćemo da budete profitabilni. A ne da dogodine opet bude ista kuknjava i da država ponovo daje novac. To je ključni problem, a ne da li možemo da prodamo Telekom ili ne", rekao je on.

"Hoćemo da uložimo u fabrike, u proizvodnju, ali nemamo projekte u kojima bi se zaposlilo hiljadu ljudi. Poljoprivreda jeste važna, ali bez reindustrijalizacije ne možemo da podignemo Srbiju", rekao je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade je rekao da Srbija nema problem sa likvidnošću i isplatom plata i penzija, ali da ima problema s deficitom i nedostatkom privredne aktivnosti.

Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk rekao je prekjuče da, prema ceni po kojoj je nedavno kompanija Telenor kupila za drugog po veličini bugarskog mobilnog operatera, Kosmote (nešto više od 700 miliona evra) TElekom Srbije bi mogao da vredi oko dve milijarde evra, ali i da kompanije ne bi preživela još jedan neuspešan tender za prodaju.

Vlada premijera Mirka Cvetkovića pokušala je da proda Telekom 2011. godine za 1,4 milijarde evra a dobila je ponudu Teleloma Austrije na 950 miliona.

(MONDO/agencije, foto: Beta/Slobodan Miljević)

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Strelac pgr

Ko u huku vetra čuje samo pretnju a ne i muziku spasa mu nema. Eh da nije optimizma....

Master

A gde su vam projekti iz predizborne kampanje...kopanje nekakvih kanala i slično? Kosterniran.

BARBY

Hocemo li mi nekad da imamo nesto nase ili cemo da prodamo i to malo sto nam je ostalo, sve sto su prodali do sada nicemu nije doprinelo samo se zaduzuju a zemlja je u krizi, sto znaci da su te pare potrosili za sebe, i ne treba da se prodaje Telekom.

special image