• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada nije zid plača pa da kukamo

Smanjiti plate i penzije to zna svako. Ima li nešto novo što neko ne zna, hajde da vidimo, naveo je premijer Srbije Ivica Dačić.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je cilj ekonomskih mera izlazak iz krize, ali ne na teret građana već pronalaženje nekih novih načina za to.

"Smanjiti plate i penzije to zna svako. Ima li nešto novo što neko ne zna, hajde da vidimo", upitao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare medije sa makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim.

On je odbacio tvrdnje da se Srbija nalazi pred bankrotom, dodavši da kada Srbija već nije bankrotirala prethodnih 20 godina u mnogo težim vremenima, onda neće ni sada.

"Moramo da preživimo, ali Vlada nije nikakav zid plača pa da kukamo", rekao je premijer Srbije.

Odbacivši insinuacije da je današnja sednica Vlade otkazana zbog eventualnih neslaganja po pitanju ekonomskih mera, Dačić je kao glavni razlog naveo nedostatak vremena, precizirajući da nije bilo ni predviđeno da se ekonomske mere danas nađu na dnevnom redu.

"Ne znam odakle vam to. Ništa neobično se ne dešava", rekao je Dačić novinarima.

Podsetio ih je i da je juče razgovarao s vicepremijerom Aleksandrom Vučićem, ministrom privrede i finansija Mlađanom Dinkiće i guvernerkom NBS Jorgovankom Tabaković o ekonomskoj situaciji, problemima koji nisu novi i načinima kako da se ti problemi reše.

"S jedne strane imamo fiskalnu disciplinu, potrebu da se dođe do finansijske konsolidacije i smanjenja deficita, ali s druge strane treba da se omogući privredni rast", rekao je Dačić i dodao da na nije bilo predviđeno da se prilikom jučerašnjeg sastanka donose odluke o ekonomskim merama, niti da se one danas na sednici vlade obelodane.

Premijer je kazao da će razgovori o ekonomskim temama biti nastavljeni i s ostalim predstavnicima koalicije, s ljudima iz Fiskalnog saveta, Saveta za privredni oporavak, Socijalno ekonomskog saveta i s drugima.

"Nema nikakvih dilema niti svađa, samo se radi o tome koje mere primeniti", dodao je Dačić i istakao da ni u svetu, a kamoli u Srbiji ne postoji jedinstveno mišljenje o tome kako lečiti ekonomski sistem.

(Tanjug/Foto: Nenad Milošević, Tanjug)

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Fotelja

Najjaci je Dacic u svojim izjavama,kaze pitate nas sta da radimo,treba da radimo...a sta ste vi radili dok ste bili na vlasti-pa covece nisi opozicija da pitas! Koje je tvoje pametno resenje? Covek konstatuje,pita,a nesposoban da resava stvari.

Darko

E dacicu ti i tvoje izjave..,meni treba 2OOOevra vratio bi za 3 meseca.!?

željko despić

Ako ima neko dobre volje,treba mi 10.000€ vracam kada isplivam.

special image