• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Železnice Srbije naučile i da štede

Železnice Srbije uštedele su od početka ove godine 30 miliona dinara samo na dnevnicama za službena putovanja u zemlji i inostranstvu, a uštede ima i u drugim oblastima, saopštila je danas ta kompanija.

"Za toliko (30 miliona dinara) su troškovi dnevnica načinjeni ove godine bili manji u odnosu na prvih pet meseci prošle godine, u vreme prethodnog rukovodstva", navodi su u saopštenju izdatom nakon analize poslovanja i dodaje da je ta rezultat ostvarilo novo rukovodstvo Zzeleznice, na čelu sa Dragoljubom Simonovićem.

Železnice su na računima za mobilne telefone uštedele milion dinara, a najveća ušteda - oko 630.000 evra je u potrošnji goriva za lokomotive i drumska vozila.

"Troškovi za gorivo za drumska vozila su ove godine smanjeni prosečno za oko tri miliona dinara mesečno, što znači da su 'Železnice Srbije' samo po tom osnovu za pet meseci ove godine potrošile oko 15 miliona dinara manje nego u istom periodu lane", navodi se u saopštenju.

Na održavanju drumskih vozila uštedelo se 13 miliona dinara, a još pet miliona otkazivanjem službenih parking-mesta u okolini poslovne zgrade Železnice u Beogradu.

Uz to, nova uprava Železnica je, u pregovorima s ruskim "Metrovagonmašom", povećalo sa 19 na 27 broj novih dizel-motornih vozova koje će kupiti za 100 miliona dolara iz ruskog kredita, što je povoljnije za oko 35 miliona evra, piše u saopštenju.

Železnice kažu da su izmirile obaveze prema dobravljačima u ukupnom iznosu od tri milijarde dinara što je gotovo trećina ukupnih nerealizovanih obaveza nastalih pre 2013. godine i polovina obaveza iz
ove godine.

(Beta, foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Masinovodja 441

Prica o ustedi goriva za dizel lokomotive je cista laz. Simonovic prikazuje ustedu, a u stvari se smanjila upotreba lokotiva zbog pada traznje za zeleznickim prevozom. Sto se tice usplata ranijih dugovanja to je cista laz- naime, dugovi se placaju samo firmama koje su spremne da Simonovicevom bratu daju proviziju.

Zeleznicar

Zamalo da poverujem jbt.

Nenad

50 stručnjaka SNS-a iz Vrčina spašava Železnice Srbije.

special image